Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Εγκρίθηκε η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Χανίων

30.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Π.Σημανδηράκης: «Δικαιώνονται οι επιλογές και οι επίμονες προσπάθειές μας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας»

Τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβε η επανασύσταση αυτοτελούς τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Χανίων.

Η απόφαση αυτή εγκρίνει τη δημιουργία 49 οργανικών θέσεων για τη σύσταση του νέου Τμήματος, οι οποίες έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο Οργανόγραμμα του Δήμου και έχουν εγγραφεί στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) με πρόσφατη τροποποίηση.

Βασική επιδίωξη του Δήμου Χανίων, είναι οι θέσεις να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, το συντομότερο δυνατό, μετά και από αίτημα που θα κατατεθεί άμεσα στο ΥΠΕΣ, για την επίσπευση διενέργειας προκήρυξης/πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε από τις αρχές του επόμενου έτους, να ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανέφερε πως: «Η συγκεκριμένη έγκριση δικαιώνει τις επιλογές μας και τις επίμονες προσπάθειες που ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η σύσταση νέου τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Χανίων, θα δώσει τέλος στα φαινόμενα ανομίας και ασυδοσίας στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και στην κυκλοφορία της πόλης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε στις επαφές μας με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό».

p1

p2

Αρχεία

  1. 44809-93816