Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Δράσεις του Δήμου Χανίων για την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα ενάντια στην Έμφυλη Βία – Επιμορφωτικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, φωταγώγηση του Φάρου στο Ενετικό Λιμάνι

24.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 09:48

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας ενάντια στην Έμφυλη Βία, διοργανώνει μια σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίηση-ενημέρωση του κοινού.

Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας και τα ΤΟ.Μ.Υ. του Νομού Χανίων, ώστε να συνομιλήσουν με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές γύρω από την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας και να επιμορφώσουν, σχετικά με την ανίχνευση της ενδοοικογενειακής βίας και τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης των γυναικών.

Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκος Δράμας και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, την Πέμπτη 25η Νοεμβρίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (πλατεία Κατεχάκη), θα προβληθεί μία σειρά ταινιών με θέμα την έμφυλη βία, σε δύο ζώνες, απογευματινή (19.00) και βραδινή (21.00). Πριν από την προβολή των ταινιών θα υπάρξει ενημέρωση στους θεατές, καθώς και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, θα φωτιστεί σε πορτοκαλί χρώμα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Orange Days» του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα», μέλους του Διεθνούς Σοροπτιμισμού.

Παράλληλα, στον εξωτερικό τοίχο του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» θα γίνονται συνεχείς προβολές μίας σειράς από βίντεο* του ΚΕΘΙ, σχετικά με τη συντροφική βία στους εφήβους. Πρόκειται για 3 διαδοχικά βίντεο με υπότιτλους σε 4 διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, φαρσί), ώστε να συμπεριλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα πληθυσμού που διαβιεί στην πόλη μας.

*Τα βίντεο είναι τα εξής:

https://youtu.be/r017QtwKR1M

https://www.youtube.com/watch?v=xWU94aMaWjM

https://www.youtube.com/watch?v=gwOD28Yusq4

p1