Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρωτοποριακού έργου προμήθειας και χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων μέσα από την Πράξη ECOROUTS

01.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 11:10

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Χανίων για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης «Κοινές δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «ECOROUTS», καθώς και των περιβαλλοντικά φιλικών μεταφορών, που εφαρμόζονται και σχεδιάζονται στον Δήμο Χανίων.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο οποίος τόνισε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της Πράξης ECORouTs”  μέσα από την οποία ο Δήμος Χανίων προμηθεύτηκε τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα μίνι λεωφορείο, με δυνατότητα μεταφοράς ΑμεΑ, που έχει διατεθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία και τρία μηχανάκια, που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.  

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων, κα. Πολυχρονάκη, με τη σειρά της ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Δήμων Ηρακλείου, Πάφου και Αραδίππου αλλά και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την άρτια συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της Πράξης.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Πράξης και των αποτελεσμάτων της σε κάθε περιοχή παρέμβασης από εκπροσώπους όλων των Δικαιούχων. Ειδικά για το Δήμο Χανίων, η υπεύθυνη επικοινωνίας της πράξης για το Δήμο Χανίων και στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού, Ποιότητας και Οργάνωσης, Σοφία Πετρόχειλου, παρουσίασε αναλυτικά τα παραδοτέα του Δήμου, που αφορούσαν στην προμήθεια και εγκατάσταση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενός σταθμού φόρτισης, στην εκπόνηση μελέτης για τη μελλοντική εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρικών λεωφορείων στην πόλη των Χανίων, η οποία περιλαμβάνει και προτάσεις δρομολόγησης τους καθώς και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της Πράξης και της χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τέλος, παρουσιάστηκε το βίντεο που δημιουργήθηκε από το Δήμο Χανίων για την προβολή της Πράξης και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Πράξης και στο link  https://www.youtube.com/watch?v=UjBE0yDdse0&t=1s

Στην 2η ενότητα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και δράσεις ηλεκτροκίνησης και βιώσιμης κινητικότητας που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στον Δήμο Χανίων.

 

Η Πράξη, με τίτλο «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία “Πράσινων” – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο “ECORouTs”  είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020. Στην υλοποίηση της Πράξης συμμετέχουν οι Δήμοι Ηρακλείου και Χανίων από την Ελλάδα και οι Δήμοι Πάφου και Αραδίππου από την Κύπρο.   

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πράξης στην παρακάτω διεύθυνση https://ecorouts-project.eu/

p1

p2

p3