Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

“Εξερευνώντας τις πόλεις μας”: Συλλογική έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Χανίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

30.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 09:06

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔOM) στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, διοργανώνει τη συλλογική έκθεση φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», που θα φιλοξενηθεί στο Γιαλί Τζαμί, από τις 02/07/2021 έως τις 07/07/2021.

Η προετοιμασία της έκθεσης ξεκινά ήδη από το καλοκαίρι του 2020, όταν μεικτές ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων (Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών) συναντιούνται για πρώτη φορά και συζητούν την ταυτότητα της πόλης, στην οποία συμβιώνουν καθημερινά. Ακολούθως, περιηγούνται μαζί στις γειτονιές της κάθε πόλης, αποδίδοντας οπτικά αυτό που τους εντυπωσιάζει, τους συγκινεί και τους ενώνει. Η φωτογραφία, τους επιτρέπει να μεταφέρουν οπτικά αυτό που ίσως δεν μπορούν να εκφράσουν λεκτικά· τη δική τους πραγματικότητα.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων από κοινότητες Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, που λήφθηκαν στο πλαίσιο σύντομων εργαστηρίων φωτογραφίας σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κατερίνη, Λιβαδειά, Πειραιάς). Στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει το διάλογο πάνω στην ταυτοτική αντίληψη της κάθε πόλης και να αναδείξει πτυχές αρμονικής συνύπαρξης των προσφύγων και μεταναστών με τις κοινωνίες υποδοχής.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη και με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από το Σάββατο 03/07/2021 στις 19.00μ.μ. στο Γιαλί Τζαμί και θα λειτουργεί έως τις 07/07/2021.

π1

 

p2