Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ομόφωνο ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων για τον εμβολιασμό κατά της νόσου του κορωνοϊού

22.07.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 13:51

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την 21η/7/2021, ελήφθη ομόφωνα η υπ΄ αριθμ. 169 Απόφαση, με την οποία εκδόθηκε ψήφισμα αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19).

 

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

 «Το επόμενο κύμα της πανδημίας της COVID - 19 είναι ήδη εδώ και ενισχύεται με ραγδαίους ρυθμούς. Απειλεί για ακόμη μια φορά την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας αλλά και την οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Ιδιαίτερα στην Κρήτη τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται καθημερινά και η διασπορά του ιού είναι πλέον μεγάλη. Οι κίνδυνοι από την εξάπλωση της νόσου σε όλο το νησί είναι άμεσοι.

Η βασική άμυνα, που διαθέτουμε απέναντι στον ιό, είναι τα εγκεκριμένα εμβόλια, που κυκλοφορούν. Μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον έλεγχο της πανδημίας και την επιστροφή μας σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και κανονικότητας. Τα εμβόλια, που διατίθενται, είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, καθώς έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 3,5 δισ. δόσεις παγκοσμίως σε σχεδόν 2 δισ. συνανθρώπους μας.

Στα Χανιά υπάρχουν ακόμη κάποιες δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Ως Δημοτικό συμβούλιο τους καλούμε να το κάνουν, για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Ας αποκτήσουμε ανοσία εμβολιαζόμενοι και όχι μέσα από τη νόσηση. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής απέναντι στη νόσο. Είναι απρόβλεπτη και συχνά αφήνει πίσω της επιβαρύνσεις πολύ σημαντικές για τον οργανισμό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να γίνουν μεταδότες ούτε να γίνουν μεταλλάκτες του ιού. Η ασφάλεια όλων περνάει και από την ευθύνη του καθενός από εμάς».