Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

epay.chania.gr: Σε λειτουργία το online σύστημα πληρωμής οφειλών του Δήμου Χανίων

29.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 15:09

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τ. Αλόγλου: «Στόχος μας η άμεση και ασφαλής εξυπηρέτηση των δημοτών»

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα, Τετάρτη 29/9/2021, το online σύστημα πληρωμής οφειλών προς Δήμο Χανίων, epay.chania.gr, το οποίο παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή τη χρεωστική τους κάρτα να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, μέσα σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου συστήματος,  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, Σεβαστή Πολυχρονάκη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Δέσποινα Μπολανάκη, γνωστοποίησαν την επίσημη  λειτουργία και παρουσίασαν το νέο σύστημα, που στοχεύει στην άμεση, γρήγορη ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία, εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας και την Οικονομική του Υπηρεσία, καθώς μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο εξυπηρέτησης των δημοτών μας, μέσω του σύγχρονου περιβάλλοντος, που έχει δημιουργηθεί για  τις υπηρεσίες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της η παρούσα δημοτική αρχή είχε θέσει ως στόχο την πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση των υπηρεσιών του Δήμου, εξυπηρετώντας γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τους δημότες.

Μάλιστα, ο κ. Αλόγλου παρέθεσε συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν τη σπουδαιότητα εκσυγχρονισμού του συστήματος πληρωμών, καθώς από το 2010 έως τις 31/8/2019 η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου εξυπηρετούσε ηλεκτρονικά μονάχα την υπηρεσία της έκδοσης δημοτικής ενημερότητας, με συνολικά μόλις 30 αιτήματα να έχουν υποβληθεί και διεκπεραιωθεί από το αρμόδιο Τμήμα. «Για το διάστημα από τον Σεπτέμβρη του 2019 έως τον Σεπτέμβρη του 2021 είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το σύνολο των υπηρεσιών διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 2.000 αιτήματα των δημοτών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας», γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα ότι από φέτος τον Σεπτέμβριο εξυπηρετείται για πρώτη φορά, μέσω της προσωποποιημένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών, η δυνατότητα των δημοτών να πληρώνουν οποιαδήποτε οφειλή προς τον Δήμο σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

«Η κατάσταση, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, επίσπευσε αυτή τη δυνατότητα, ενώ  θα επεκταθεί η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και σε άλλου είδους συναλλαγές», διευκρίνισε ο κ. Αλόγλου, ευχαριστώντας την ίδια στιγμή τα στελέχη των Δ/νσεων Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία του συστήματος.

«Η πανδημία του κορωνοϊού μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε ότι οι συνδημότες μας πλέον είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 25 υπηρεσίες αποκλειστικά ηλεκτρονικά, που αφορούν στο σύνολο των συναλλαγών των πολιτών με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου», τόνισε από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, Σεβαστή Πολυχρονάκη, προσθέτοντας ότι οι πολίτες με τους κωδικούς taxisnet μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, λαμβάνοντας στη συνέχεια ηλεκτρονικό μήνυμα με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους, ενώ επιλαμβάνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ο αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος καλείται να το διεκπεραιώσει. «Όταν το αίτημα αυτό διεκπεραιωθεί, χωρίς καμία παρέμβαση, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ο πολίτης ενημερώνεται μέσω email για το αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Χανίων εξυπηρετεί πλέον τους δημότες του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, προστατεύεται το περιβάλλον από τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, ενώ μειώνονται και οι μετακινήσεις», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Πολυχρονάκη.

Στη λειτουργία του συστήματος easypay αναφέρθηκε από την πλευρά της η Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δέσποινα Μπολανάκη, μέσω του οποίου, όπως τόνισε, ο πολίτης μπορεί να αποπληρώσει ηλεκτρονικά τις οφειλές του προς τον Δήμο, όπως π.χ. την πληρωμή κλήσεων, οι οποίες μπορούν να αναζητηθούν με αριθμό κυκλοφορίας και κλήσης, με κωδικό ταχυπληρωμής – RF ή με σκανάρισμα του QRCode της κλήσης από κάμερα. Επίσης, ο δημότης μπορεί να ενημερωθεί για τα ποσά, που οφείλει, ενώ οι συγκεκριμένες λειτουργίες μπορούν να διεκπεραιωθούν και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Τέλος, σχεδιάζεται έως το τέλος του έτους οι δημότες να μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά παράβολα. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι δημότες έχουν απορίες αναφορικά με την ηλεκτρονική συναλλαγή τους μπορούν να αποστείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση easypay@chania.gr .  

Οι δημότες για την είσοδό τους στο online σύστημα πληρωμής οφειλών προς Δήμο Χανίων μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο: https://epay.chania.gr/ ή να βρουν το σχετικό εικονίδιο στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του Δήμου Χανίων.

1

(κλικ στο εικονίδιο)

2

3

4

5

6

7

Αρχεία

  1. oikonomiki