Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Επιμορφωτικές δράσεις σε Λύκεια από τον Δήμο Χανίων & το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη χωροταξία – Στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου ο Δήμαρχος Χανίων

10.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:11

Στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Υπηρεσίας Δόμησης, Νίκο Χαζιράκη, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών επισκέψεων, που πραγματοποιούνται την τρέχουσα εβδομάδα σε Λύκεια του Δήμου, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Πολεοδομίας – Χωροταξίας. Οι εν λόγω δράσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων καθώς και η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δέσποινα Διμέλλη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασαν στους μαθητές της Β΄ Τάξης περιληπτικά και παραστατικά τις έννοιες της Πολεοδομίας και της Χωροταξίας. Μάλιστα, όπως εξήγησε και ο Δήμαρχος Χανίων στους μαθητές, στόχος των επιμορφωτικών συναντήσεων είναι να μεταδοθεί η σημασία του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού στην πόλη των Χανίων.

Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Λύκειο Σούδας και στο Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου, ενώ αύριο, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, θα γίνει επιμόρφωση στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

p1

 

p2