Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

06/05/2021, Με επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. "Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς των Χανίων. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη"

06.05.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 11:05

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα "Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς των Χανίων. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη", που διοργάνωσε η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συμμετοχές των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων του Δήμου ξεπέρασαν τις 50 και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς. Συνοπτικά οι φορείς ενημερώθηκαν με ποιόν τρόπο έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, πώς μπορούν να τους βοηθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, ποιες εμπειρίες υπάρχουν, ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και αν υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών.

Η δράση αυτή συνοδεύτηκε από θετικά σχόλια τόσο από την πλευρά των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων και σηματοδοτεί την εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Δημιουργικής Ευρώπης και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.- Κ.Α.Μ.

Η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., η οποία αναζητά συνεχώς συνέργειες, που να ενισχύουν την καλλιτεχνική παραγωγή και την εξωστρέφεια του Δήμου, αποσκοπεί με τη συγκεκριμένη συνεργασία στο να λειτουργεί ανά πάσα στιγμή ως ένας ενεργός κόμβος αμφίδρομης επικοινωνίας και πληροφόρησης μεταξύ του γραφείου της Δημιουργικής Ευρώπης και των πολιτιστικών φορέων των Χανίων.

p3

p4

p3

p2

p1