Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης & την υποστήριξη Δήμου Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ συνεχίζεται με επιτυχία το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ»

06.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, συνεχίζεται με επιτυχία το «Φεστιβάλ Κρήτης» με δύο συναυλίες με δωρεάν είσοδο στα Χανιά.

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:00, θα απολαύσουμε μια συναυλία Μεσογειακής Μουσικής με τους Amma Duet στο Φρούριο Κουλέ στην Απτέρα Χανίων.

Δυο μουσικοί ενώνουν δημιουργικά τις διαφορετικές τους μουσικές καταβολές, στο έργο τους «Ενδοχώρα» με σκοπό να πραγματοποιήσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι στην παράδοση του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου, με μια πειραματική προσέγγιση, με έντονα στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού, αλλά και με δικές τους συνθέσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση του ευρύτερου χώρου της Μεσογείου, με παραδοσιακά μουσικά μοτίβα από την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Κρήτη, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αρμενία και γενικά από τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου "πειραγμένα" με μια πειραματική προσέγγιση, με έντονα στοιχεία τζαζ και αυτοσχεδιασμού. 

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Χανίων.

 

Ταυτότητα παράστασης     

Πρόδρομος Καραδελόγλου (ούτι, λύρα)

Κώστας Κεχράκος (κιθάρα, κοντραμπάσο)

Κυριάκος Αλεξίου (κρουστά, κοντραμπάσο)

 

Φωτιστική και Ηχητική Κάλυψη: Αντώνης Αλεξάκης

Φωτιστής: Χάρρης Στεφανάκης 

Ηχολήπτης: Δημήτρης Χατζάκης

 

Εκτέλεση Παραγωγής: Στέλιος Νερολαδάκης

Οργάνωση Παραγωγής: Τραντά Ελένη

Βοηθοί Παραγωγής: Αποστολάκη Ειρήνη, Ανδρουλάκη Σταυρούλα

 

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 θα ταξιδέψουμε με τις μουσικές του Θοδωρή Βουτσικάκη στο Ενετικό Φρούριο Φιρκά στα Χανιά. Σημείο εκκίνησης για το νέο κύκλο συναυλιών του Θοδωρή Βουτσικάκη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της αγαπημένης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, αποτελεί ο δίσκος τους με τον βραβευμένο Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani με τίτλο «Όμορφη Ζωή», που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία μέσα στο 2020 και κατέκτησε τις καρδιές των ακροατών.

 

Στις φετινές συναυλίες του, ο χαρισματικός τραγουδιστής «βουτάει» στα απέραντα νερά των μουσικών της Μεσογείου και μας συμπαρασύρει σε ένα φωτεινό και ελκυστικό ταξίδι παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τραγούδια από ετερόκλητα είδη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που τον συγκινούν, μαζί με επιλογές από την προσωπική καλλιτεχνική διαδρομή του.

Τον Θοδωρή Βουτσικάκη συνοδεύουν οι διακεκριμένοι σολίστ Γρηγόρης Σημαδόπουλος στο πιάνο και Δημήτρης Αραμπατζής στο ακορντεόν & μπαντονεόν.

 Video Όμορφη Ζωή: https://www.youtube.com/watch?v=ZyhFA3wEBZw

 

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και με τη στήριξη του Δήμου Χανίων.


Ταυτότητα παράστασης     

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

Θοδωρής Βουτσικάκης – τραγούδι

Γρηγόρης Σημαδόπουλος – πιάνο, μελόντικα

Δημήτρης Αραμπατζής – ακορντεόν, μπαντονεόν

Ηχοληψία: Χρήστος Μανιαδάκης

Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη

Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου

Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTος & Θέαμα

Δελτία δωρεάν εισόδου διατίθενται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων από σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 – Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Ώρες 8.30 π.μ. – 3.00 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2821340101   &  2821340102

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού. (1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους)

p1

p2