Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ - Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο»: Στις 11/12

06.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 10:12

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας Δήμου Χανίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ - Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00-14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Akali στα Χανιά, με ελεύθερη είσοδο.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλικότητα των          ΑμεΑ, η υιοθέτηση τρόπων διασφάλισης της ιδιωτικότητας, του αυτοελέγχου και της αυτοπροστασίας τους και η εκμάθηση τεχνικών διαχείρισης της αποδοχής της διαφορετικότητας στην οικογένεια και το σχολείο, μέσω βιωματικών ασκήσεων από εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Συντονιστές βιωματικών εργαστηρίων:

  • Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
  • Κουνάλη Βασιλική, Ψυχολόγος, MSc στην Σχολική Ψυχολογία
  • Καργιωτάκη Αγγελική, Ψυχολόγος, MSc στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιών και  Εφήβων
  • Λουκαδάκης Εμμανουήλ, Ψυχολόγος, MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.  

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2821341693, -695, -612.

Θα τηρηθούν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Πληροφορίες: Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, ΕΛΜΕΠΑ, τηλ.:2810379241, https://lahers.hmu.gr

p1