Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Προσβασιμότητα για όλους στα σχολεία του Δήμου Χανίων – Νέα WC και ράμπες ΑΜΕΑ σε σχολικούς χώρους υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Π.Σημανδηράκης

10.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 14:09

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή ραμπών πρόσβασης και χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής με τον ανάδοχο, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης και Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Η σύμβαση αφορά εργασίες ύψους 296.785,62 ευρώ (με Φ.Π.Α.), από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος», που θα πραγματοποιηθούν σε σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία ραμπών εσωτερικά των σχολικών χώρων για τη διευκόλυνση πρόσβασης ΑΜΕΑ, καθώς και η κατασκευή χώρων υγιεινής (WC) για ΑΜΕΑ, στις σχολικές μονάδες που δεν διαθέτουν.

Στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Έχουμε προτάξει από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, την πρόσβαση για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, ιδίως στους δημόσιους χώρους. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση, επεμβαίνουμε και στον σχολικό χώρο, σε σημεία που η πρόσβαση για ΑΜΕΑ ήταν αδύνατη, ενώ προβαίνουμε και στη δημιουργία χώρων υγιεινής, με εξειδικευμένες προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών. Σε αυτή τη λογική συνεχίζουμε», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε σχολεία του Δήμου Χανίων και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 12 μηνών.

p1

p2

Αρχεία

  1. rampes_wc_amea_sxoleia1