Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Με δυο μοναδικές παραστάσεις έκανε την πρεμιέρα της η πρωτότυπη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης «Καπετάν Μιχάλης: Ελευτερία ή Θάνατος»

30.08.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 07:08

Με δύο μοναδικές παραστάσεις στην Δυτική Τάφρο, έκανε την πρεμιέρα της, η πρωτότυπη πολιτιστική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης «Καπετάν Μιχάλης: Ελευτερία ή Θάνατος».

Το έργο με την υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή, γραμμένο στη μορφή του μουσικού θεάτρου βασίζεται στο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Καπετάν Μιχάλης.

Πρόκειται για μια μεγάλη, πρωτότυπη συμπαραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης και της «Τεχνότροπον artway» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Ρεθύμνου, τον Δήμο Ηρακλείου, τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Την  Πέμπτη 26/08 και την Παρασκευή 27/08, σε δυο παραστάσεις ελεύθερες στο κοινό, ο “Καπετάν Μιχάλης” στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση έδωσε τον παλμό της προεπαναστατικής περιόδου στην Κρήτη, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία, γεμίζοντας κυριολεκτικά τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των 1150 θέσεων που είχε στηθεί στην Δυτική Τάφρο για τις παραστάσεις..

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε κατά την πρεμιέρα του έργου: «Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βλέπουμε ότι ένα πολύ σπουδαίο εγχείρημα έγινε πράξη. Ο κορυφαίος Κρητικός δημιουργός, ο Νίκος Καζαντζάκης, επανασυστήνεται στο κοινό μέσα από μια εκτεταμένη σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης σε ένα χώρο, την  Δυτική Τάφρο που για πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός  και που επιλέξαμε να ανοίξει μέσα από μία σημαντική κορυφαία πράξη πολιτισμού. Σήμερα, αποδείξαμε ότι όλοι μαζί, δήμοι και Περιφέρεια, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να καταφέρει ο κάθε ένας ξεχωριστά και αποδείξαμε όλοι μαζί ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να επενδύσουμε στον πολιτισμό».

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και στους υπόλοιπους Δήμους της Κρήτης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ τον Οκτώβριο θα δοθεί παράσταση στο Ηρώδειο.

p1

p2

p3

 

p4

p5

 

p6

 

Αρχεία

  1. kapetan_mixalis_1