Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Επαναλειτουργούν τα Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων: Από αύριο, Τετάρτη 1/9/2021

31.08.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Επαναλειτουργούν από αύριο, Τετάρτη 01/09/2021, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο και τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τρίτη 31/8/2021, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. Τη Συνέντευξη παραχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξέφρασε τη χαρά του για την επαναλειτουργία των οκτώ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Χανίων, «τα οποία από αύριο θα υποδέχονται ξανά τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ώστε μέσα από τη λειτουργία τους να προσφέρουν στιγμές χαράς αλλά και δημιουργικής απασχόλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

«Όλη αυτή η πορεία έγινε σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία, συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, έλαβαν τη σχετική απόφαση, ώστε να είμαστε πλέον πανέτοιμοι ως Δήμος Χανίων ν’ ανταποκριθούμε στα εκατοντάδες αιτήματα των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας για επαναλειτουργία των δομών», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας ότι η επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. θα γίνει με μεγάλη προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, που αφορούν στους συμπολίτες μας, που έχουν ολοκληρώσει τον απαραίτητο εμβολιασμό. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., κα. Ζερβουδάκη, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των συμπολιτών μας.

Την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. εξέφρασε από την πλευρά της και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, τονίζοντας ότι το προσωπικό των δομών έχει ήδη εμβολιαστεί, ώστε να υποδεχθεί επίσης τους εμβολιασμένους ωφελούμενους, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία όλων», όπως επεσήμανε.

«Έπειτα από ενάμιση χρόνο, μετά από πολλά τηλεφωνήματα, που είχαμε από τους ωφελούμενους έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε διαφόρων ειδών παροχές, όπως φυσικοθεραπεία, νοσηλευτική και ψυχολογική στήριξη, κατόπιν ωστόσο ραντεβού», τόνισε η κα. Ζερβουδάκη, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό έχει επιστρέψει από τις υπόλοιπες δομές, που εργαζόταν όλο αυτό το διάστημα, ώστε τα Κ.Α.Π.Η. να έχουν πλήρη ανάπτυξη. «Οι συμπολίτες μας θα απασχολούνται ευχάριστα, ενώ θα ξεκινήσει ξανά η κοινωνικοποίηση, η εξωστρέφεια και η συνεργασία», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Ζερβουδάκη.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη, γνωστοποίησε ότι στα Κ.Α.Π.Η. θα μπορούν να προσέρχονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08.00 έως τις 15.30, όλα τα μέλη, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή οι νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες. Μάλιστα, σε κάθε περίπτωση θα τηρείται αρχείο από τους υπεύθυνους των δομών, με τα προσωπικά στοιχεία των ωφελουμένων, για τα οποία θα τηρείται το απόρρητο. 

 

p1

 

Αρχεία

  1. 2a