Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

24/05/2021, Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στο Φαράγγι Δικτάμου, με την αρωγή του Δήμου Χανίων

24.05.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/05/2021 ο εθελοντικός καθαρισμός στο Φαράγγι του Δικτάμου στα Κεραμειά, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατωχωρίου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, το Τμήμα Συνοδών Βουνού (ΙΕΚ), με την αρωγή του Δήμου Χανίων.

Οι δεκάδες εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθαρισμού, με μήνυμα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν τις εργασίες καθαρισμού, τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δράσης συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά, ελαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, κ.α.).

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Κεραμειών, Γιάννης Νικηφοράκης, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για τη μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατωχωρίου, του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων και του Τμήματος Συνοδών Βουνού για τη συνδρομή. “Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των εθελοντών στο κάλεσμά μας, πράγμα που αποδεικνύει ότι όταν εργαζόμαστε από κοινού, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και απλοί πολίτες, η προσπάθεια αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση με την έναρξη της τουριστικής περιόδου οφείλουμε να διατηρούμε όλοι την καλή εικόνα του τόπου μας. Επίσης, στόχος της δράσης μας ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι με μία απλή κίνησή μας, που αποτρέπει τη ρύπανση τώρα, μπορούμε να αποφύγουμε μια μεγάλη ζημιά του φυσικού μας πλούτου στο μέλλον”, τονίζει ο κ. Νικηφοράκης, επισημαίνοντας ότι άμεσα θα προωθηθούν βελτιώσεις στο Φαράγγι για τη διευκόλυνση της διέλευσης του μονοπατιού.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων για τη φιλοξενία τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατωχωρίου, τονίζοντας ότι η διατήρηση της καλής εικόνας τόσο του Φαραγγιού όσο και του συνόλου του Δήμου μας αποτελεί υπόθεση όλων μας, πηγάζοντας από την ευαισθητοποίησή του καθενός ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και των θησαυρών του. Μάλιστα, ο κ. Τσουπάκης γνωστοποίησε ότι αντίστοιχες δράσεις εθελοντισμού θα διοργανωθούν και στο μέλλον.


p1

p2

p3

p4

p4