Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

03/06/2021, Άνοιξε αυλαία το αμφιθέατρο των Λενταριανών, μετά την απόκτησή του από τον Δήμο Χανίων – Επίσημη πρεμιέρα με την “Πανώρια” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

03.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 14:41

Με την πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για το φετινό καλοκαίρι “Πανώρια” του Γεωργίου Χορτσάτση, άνοιξε την αυλαία του το αμφιθέατρο των Λενταριανών, το οποίο είναι πλέον έτοιμο και υποδέχεται παραστάσεις και εκδηλώσεις για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021”.

Το συγκεκριμένο αμφιθέατρο, χωρητικότητας 500 θέσεων, είχε κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Χανίων το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εργασίας, παραχωρήθηκε στην κυριότητά του και η διαχείρισή του ανατέθηκε στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ..

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: “Το αμφιθέατρο των Λενταριανών αποτελούσε έναν αναξιοποίητο χώρο για χρόνια, τον οποίο κατορθώσαμε, διαμορφώνοντας τον κατάλληλα με τα Τεχνικά συνεργεία του Δήμου και με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., να τον μετατρέψουμε σε έναν πολιτιστικό πνεύμονα-πρότυπο. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εργασίας για την αγαστή συνεργασία, που οδήγησε σε τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του στον Δήμο Χανίων. Αυτές τις ημέρες στον συγκεκριμένο χώρο, φιλοξενείται η αξιόλογη θεατρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. “Πανώρια”, την οποία προτρέπω τους συμπολίτες μας να την απολαύσουν σε έναν μοναδικό χώρο, μέσα στη φύση.

Η προσπάθεια για διάδοση του πολιτισμού στην πόλη μας συνεχίζεται, οι χώροι πολιτισμού αυξάνονται και οι ευκαιρίες παρακολούθησης καλλιτεχνικών δρώμενων πολλαπλασιάζονται. Στόχος μας είναι ν΄ αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι του Δήμου μας, προς όφελος των συνδημοτών μας”, συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης, τονίζει: “Το αμφιθέατρο των Λενταριανών, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, είναι πλέον έτοιμο και υποδέχεται παραστάσεις και εκδηλώσεις, αποτελώντας ένα νέο, φιλόξενο καλλιτεχνικό στέκι, σε μια υπέροχη τοποθεσία. Ο χώρος καθαρίστηκε, ρευματοδοτήθηκε, εξοπλίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ το ιδανικό ποδαρικό έγινε με την παράσταση "Πανώρια" του Γ. Χορτάτση από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

 P1

P2

P3

P4