Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Μια Βραδιά με τον Μίκη: Στις 30/7/2021 στην πλατεία του Γαλατά

27.07.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:07

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και την Τοπική Κοινότητα Γαλατά, διοργανώνει

 

Μια Βραδιά με τον Μίκη,

από το Συγκρότημα «Νότιος Άνεμος»

 

την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ώρα 9.00 μ.μ.,

στην πλατεία του Γαλατά Χανίων, με ελεύθερη είσοδο. 

 

Το μουσικό ντουέτο «ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» ιδρύθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 2002. Αποτελείται από τους Μαριάννα Ζορμπά και Μανώλη Μανουσέλη, δυο καταξιωμένους μουσικούς με πολύχρονη πορεία στο δισκογραφικό και συναυλιακό χώρο.

Το ρεπερτόριο τους κινείται γύρω από τις δημιουργίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, όπως Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μάνος Λοΐζος κ.λ.π., όμως η ενασχόληση τους με τις κουλτούρες άλλων λαών και κυρίως με τη λατινοαμερικανική κουλτούρα, δίνουν στις εμφανίσεις τους ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού πολλά από τα τραγούδια που παρουσιάζουν είναι συχνά διασκευασμένα.

Το 1997 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Δουβλίνο, με το τραγούδι «Χόρεψε» που έγραψε ο Μανώλης Μανουσέλης και ερμήνευσε η Μαριάννα Ζορμπά, παίρνοντας τη 12η θέση.

Το 2006 κυκλοφόρησε το CD τους με τον τίτλο «Σαν Μινωικό καράβι».

Από το 2010 μέχρι και σήμερα ζουν και εργάζονται στη Γερμανία όπου έχουν πραγματοποιήσει σειρά καλλιτεχνικών εμφανίσεων σε ελληνικό και γερμανικό κοινό.

 

Η Μαριάννα Ζορμπά  Έχει σπουδάσει Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή μουσική με ειδίκευση στα μουσικοπαιδαγωγικά, καθώς και πιάνο, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι. 

Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1987 κάνοντας συνεργασίες με τα σημαντικότερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. 

Το 1993 και το 1996 κυκλοφόρησαν από τη δισκογραφική εταιρία WARNER δύο προσωπικοί δίσκοι στους οποίους εμφανίζεται σαν ερμηνεύτρια αλλά και σα συνθέτης.

Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 εργάστηκε σαν αποσπασμένη εκπαιδευτικός μουσικής στα ελληνικά σχολεία του Ντύσσελντορφ, Βούπερταλ, Ντόρτμουντ, Μπίλεφελντ. Από το Σεπτέμβριο του 2017 απασχολείται ως δασκάλα τραγουδιού και χορωδίας σε γερμανικά σχολεία.

Ίδρυσε και διήθυνε τη χορωδία της Ελληνικής Κοινότητας των Ελλήνων του Βούπερταλ καθώς και τη μικτή χορωδία του ενοριακού κέντρου του Αγ. Ανδρέου Düsseldorf με τις οποίες πραγματοποίησε πλήθος επιτυχημένων εμφανίσεων. Το Μάιο του 2017 ανέλαβε την προετοιμασία της χορωδίας του Μεγάρου Μουσικής Düsseldorf για την παρουσίαση έργων του Μίκη Θεοδωράκη. Έκτοτε είναι μέλος της μεικτής χορωδίας του Μεγάρου Μουσικής.

 

Ο Μανώλης Μανουσέλης είναι Αρχιτέκτων-Μηχανικός, απόφοιτος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ νωρίς παρουσίασε τη μεγάλη του κλίση στις τέχνες.

Στα εφηβικά του χρόνια συμμετέχει σε μαθητικά συγκροτήματα. Σαν φοιτητής έρχεται σε επαφή με Λατινοαμερικάνους μουσικούς, οι οποίοι του μεταδίδουν την λατινοαμερικάνικη κουλτούρα που θα τον σημαδέψει καλλιτεχνικά. Το 1981 μαζί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες δημιουργούν το συγκρότημα “RAZA DE COBRE” (Φυλή του Χαλκού) κάνοντας συναυλίες και εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το 1987 συμμετέχουν στο δίσκο LATIN του Γ. Νταλάρα και πλαισιώνουν τις μεγαλειώδεις συναυλίες του στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εμφανίζεται για πρώτη φορά σα συνθέτης το 1997 όταν επιλέχθηκε το τραγούδι του «Χόρεψε» για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό της Eurovision. Έκτοτε συνεχίζει το συνθετικό του έργο.

p1