Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Εργαστήρια Παρασκευής Γευμάτων & Διαλυμάτων: Αλγόριθμοι & Χημικές Ενώσεις 2-9 Αυγούστου 2021 Μουσείο Σχολικής Ζωής, Νεροκούρου, Χανιά

29.07.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:07

Ανοίγουμε το Μουσείο Σχολικής Ζωής σε μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Χανίων με δύο δράσεις, που υποστηρίζονται επιστημονικά από το Πολυτεχνείο Κρήτης και προσφέρουν ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης και μάθησης STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Σκοπός των θερινών εργαστηρίων στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του Μουσείου, οι μαθητές να συμμετάσχουν σε αυθεντικές καταστάσεις μάθησης με εμπειρίες STEAM, για να κατανοήσουν βασικές έννοιες και δεξιότητες μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση και να αντιληφθούν τη διαχείριση προβλημάτων, όπως η ακριβής παρατήρηση, η αποτελεσματική συνεργασία, η κιναισθητική αντίληψη, η ευρηματικότητα, η κριτική σκέψη, δεξιότητες, που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τους θετικούς επιστήμονες και τις καινοτομίες του αύριο. Η εκπαίδευση STEAM περιλαμβάνει τη συσχέτιση των Επιστημών με τη Τέχνη, ώστε να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και το σχεδιασμό, αλλά και να κάνει ελκυστική και ενδιαφέρουσα τη διαδικασία διερεύνησης ενός προβλήματος  και την παραγωγή ενός έργου. Η τέχνη ανατροφοδοτεί την επιστήμη και αντίστροφα, χωρίς όρια.

 

Πρώτη δράση: Cooking STEAM – Μικροί Επιστήμονες στην Κουζίνα

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, που έχουν τελειώσει τη ΣΤ’ Δημοτικού και ετοιμάζονται να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο. Συνδυάζει την Κρητική Διατροφή και τη μαγειρική με το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική. Πραγματοποιείται σε τρεις (3) 2ωρες συναντήσεις σε 2 τμήματα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου. Συμμετέχουν: Μαρία Αρχοντάκη (εμψυχώτρια), Στέφανος Αρχοντάκης (μάγειρος), Γιώργος Γυπάκης (μουσικός - εκπαιδευτική οργανοποιία), Λάζαρος Χαραλαμπίδης (πληροφορικός).

 

Α’ Τμήμα:

Β’ Τμήμα:

Δευτ.   2 Αυγούστου 10:00-12:00

Δευτ.   2 Αυγούστου 12:30-14:30

Τετ.      4 Αυγούστου 10:00-12:00

Τετ.      4 Αυγούστου 12:30-14:30

Παρ.    6 Αυγούστου 10:00-12:00

Παρ.    6 Αυγούστου 12:30-14:30

 

Δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση: https://forms.gle/HS7vkaibSBz15Nt38

 

Δεύτερη δράση: Η Χημεία στη ζωή μας – Μικροί Επιστήμονες σε εργαστήριο Χημείας

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες, που έχουν ολοκληρώσει τη ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Χημείας: Από το άτομο στο μόριο- Υδατικά διαλύματα- Κύκλοι χημικών στοιχείων. Πραγματοποιείται σε τρεις (3) 2ωρες διαλέξεις/ εργαστήρια στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου.

Τρ.       3 Αυγούστου 10:00-12:00

Πεμ.    5 Αυγούστου 10:00-12:00

Δευτ.   9 Αυγούστου 10:00-12:00

 

Δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση: https://forms.gle/rt8UrVZ8yUFRnvNv5

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://www.chania-culture.gr/event/ergasteria-paraskeues-geumaton-dialumaton-algorithmoi-khemikes-enoseis 

 

Διοργάνωση:  

Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων (TUC/MUSIC) της Σχολής

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του

Πολυτεχνείου Κρήτης (http://www.music.tuc.gr/)

  • Δρ. Κατερίνα Βαβουράκη, Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και  

Επικίνδυνων Αποβλήτων, της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Πολυτεχνείου Κρήτης (https://www.chenveng.tuc.gr/)

 

p1

p2

 

p3

 

p4