Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Παραχωρήθηκε στον Δήμο Χανίων το «Μπεϊλίτικο Ελαιοτριβείο» (Μετόχι) στα Κουνουπιδιανά – Θα στεγάσει το νέο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου

14.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Την παραχώρηση του «Μπεϊλίτικου Ελαιοτριβείου» (Μετόχι) στον Δήμο Χανίων, ενέκρινε με απόφασή του το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ώστε στο σημείο να στεγαστεί το νέο Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων.

Το συγκεκριμένο κτίσμα με την ονομασία «Μπεηλίτικο» ή «Μπεκλίτικο», είναι ένα τούρκικο μετόχι που χρησιμοποιούνταν ως ελαιοτριβείο στην περιοχή των Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου και η αξιοποίησή του ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η απόφαση ήρθε μετά από επίσημα αιτήματα του Δήμου Χανίων προς το Υπουργείο και ακολουθήθηκε από τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και των αρμοδίων Διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας.

Αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρησή του στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, για δεκαπέντε (15) χρόνια με αποκλειστικό σκοπό την στέγαση του ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου.

Από μεριάς του Δήμου Χανίων εκφράζονται οι θερμές ευχαριστίες τόσο στον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και στον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη για τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη της παραχώρησης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.