Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

"Η λόγια και η κοινότοπη αρχιτεκτονική στην πόλη": Ομιλία του Ν. Σκουτέλη στο Μεγάλο Αρσενάλι, αύριο 9/10/2021

08.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 09:10

Η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. ολοκληρώνει τις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής αύριο, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, με την ομιλία του Ν. Σκουτέλη, με θέμα: "Η λόγια και η κοινότοπη αρχιτεκτονική στην πόλη". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι, στις 17:00, με ελεύθερη είσοδο.


Ο όρος αρχιτεκτονική, αρχιτεκτονικό έργο, κτήριο ή κατασκευή, αλλά και παραδοσιακό, λαϊκό ή μοντέρνο, συχνά μεταφέρονται στον λόγο, προφορικό και γραπτό, περιγράφοντας συχνά διαφορετικές περιοχές της σκέψης και της πράξης του «οικοδομείν».
Στη διάλεξη θα γίνει προσπάθεια να διευκρινιστούν αυτά τα επίθετα, που συνδυάζονται με τα κτήρια και ορίζουν πολλές φορές και ζητήματα επικοινωνίας και γούστου, με παραδείγματα από την ευρωπαϊκή και την ελληνική πόλη.

 

*Κατά τη διάρκεια παραμονής στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου διένειμε δωρεάν βιβλία με θέμα την αρχιτεκτονική σε περισσότερους από 100 φοιτητές, ενώ συνεχίζεται -και μετά το πέρας της εβδομάδας- η δράση >KAM2WORK<, η δυνατότητα δηλαδή δωρεάν χρήσης του χώρου του ΚΑΜ από αρχιτέκτονες και φοιτητές για εργασία και μελέτη με θέα το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

 

Φόρμα Εγγραφής Μέλους για τη δράση KAM2WORK: https://shrl.ink/FmRU

p1

p2

p3