Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Εννέα παλέτες με τρόφιμα και είδη ανάγκης από τον Δήμο Χανίων για τους σεισμόπληκτους στο Ηράκλειο

01.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 14:05

Ξεκίνησε η μεγάλη αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Χανίων, για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων πολιτών της Π.Ε. Ηρακλείου. Μέσα από τη μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών των Χανίων, συγκεντρώθηκαν συνολικά εννέα (9) παλέτες με διάφορα είδη, τα οποία θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα στους Δήμους Μινώα-Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.

Κατά τη συσκευασία και φόρτωση των ειδών προς αποστολή στις αποθήκες του Δήμου στη Ρεγγίνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, βρέθηκαν στο σημείο και επιθεώρησαν τη διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε πως: «Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, είδαμε για ακόμη μία φορά τους πολίτες των Χανίων να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δέχτηκαν το ισχυρότατο χτύπημα από ένα φονικό σεισμό ο οποίος έχει αφήσει πολύ μεγάλες πληγές σε Δήμους του Ηρακλείου. Είμαστε λοιπόν εδώ να συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ώστε να βοηθήσουμε τις πληγείσες περιοχές να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν, τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε μάλιστα ότι είναι «ελπίδα όλων μας, η βοήθεια του κεντρικού κράτους να είναι τέτοια, ώστε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα όσα καλούνται και οι συνάδελφοι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και σύσσωμες κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής, να αντιμετωπίσουν».

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, σημείωσε ότι από τη συνολική συγκέντρωση των ειδών, η αποστολή θα γίνει στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος (7 παλέτες) και στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων (2 παλέτες), ενώ ευχαρίστησε όσους βοήθησαν.

«Θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για την υπεράνθρωποι προσπάθεια που κατέβαλλαν, καθώς υπάρχει αυξημένη πίεση και με την παραμονή των μεταναστών στον Καλαθά. Επίσης, τη μεταφορική εταιρία “Ακρωτήρι”, τον Σύλλογο οδηγών ταξί των Χανίων και τα Νερά Κρήτης, που έχουν προσφέρει πάρα πολλά πράγματα. Επίσης, να ενημερώσω ότι έχουν ενδιαφερθεί και οι ξενοδόχοι της πόλης να στείλουν βοήθεια, την οποία θα φροντίσουμε να υλοποιήσουμε σε δεύτερο χρόνο», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ζερβουδάκη.

p1

p2

p3

Αρχεία

  1. apostoli_seismopliktoi_2