Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Χανίων με το Μ.Α.Ι.Χ.: Έρευνα για τις εντυπώσεις των επισκεπτών στα Χανιά

05.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

Προγραμματική σύμβαση για τις εντυπώσεις που αποτυπώνονται στους επισκέπτες της πόλης κατά την παραμονή τους στα Χανιά, υπέγραψαν σήμερα Τρίτη 05/10/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης, συνεχίζοντας την συνεργασία του Δήμου Χανίων και του Μ.Α.Ι.Χ., για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Σύμφωνα με την σύμβαση με τίτλο: “Διερεύνηση του προφίλ αλλοδαπού τουρίστα- επισκέπτη από το εξωτερικό στη Δυτική Κρήτη, μέσω αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννης, βαθμός ικανοποίησης από τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και προτεινόμενες βελτιώσεις αναβαθμίσεις”, την οποία θα εκτελέσει το Μ.Α.Ι.Χ., θα διερευνηθεί η ταξιδιωτική συμπεριφορά, το προφίλ και οι προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τον Δήμο Χανίων, στα τέλη της τουριστικής περιόδου 2021.

Μέσω της έρευνας επιχειρείται να σκιαγραφηθούν και οι προτιμήσεις του τουρίστα που έρχεται στους μήνες μη αιχμής κι να αναδειχθούν τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δ. Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε πως: «αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τις ερευνητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, με κορυφαίο εξ’αυτών το Μ.Α.Ι.Χ., για μία ακόμα χρονιά συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία μας για να μπορέσουμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ των επισκεπτών του Νομού Χανίων και της Κρήτης συνολικά».

Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων, είναι «να μπορέσουμε να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες για τα θέματα και τα προβλήματα που εντοπίζουν οι επισκέπτες, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εδώ και κυρίως, μέσα από αυτήν την ποιοτική και ποσοτική έρευνα, να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τις πολιτικές που θα εφαρμόσουμε, ώστε να απαντήσουμε στα προβλήματα και να αναβαθμίσουμε τα κομμάτια τα οποία μας έχουν υποδείξει».

Με την σειρά του ο κ. Μπαουράκης δήλωσε: «Τα ευρήματα από την στενή μας συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, είναι πολύ ενδιαφέροντα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε βρει ότι υπάρχει μία μεγάλη αναβάθμιση όσον αφορά τους ποδηλατοδρόμους και ο τουρίστας το βλέπει αυτό ως ένα πολύ θετικό και πολύ φιλικό βήμα προς το περιβάλλον», ενώ υπογράμμισε πως «η έρευνα έχει υποδείξει θέματα τα οποία μπορούν να λυθούν στο εγγύς μέλλον και να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα και ώθηση στον τουρισμό του Δήμου Χανίων».

Τέλος, ο κ. Γιαννακάκης τόνισε πως «η σύμβαση αυτή δε μένει στα συρτάρια του Δήμου Χανίων, αλλά γίνεται κτήμα των φορέων του Τουρισμού και των συνεργαζόμενων με τον Δήμο φορέων και οργανώσεων. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το πως μας βλέπουν οι επισκέπτες, γιατί μας επιτρέπει να διορθώσουμε ζητήματα και να αναδείξουμε και πλεονεκτήματα που εμείς, είτε αγνοούμε, είτε δεν προλαβαίνουμε να τα διαπιστώσουμε στην καθημερινότητά μας».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ) που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων, ενώ ως εργαλείο για την έρευνα θα χρησιμοποιηθεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, που θα διασφαλίζει την ευκολότερη συμμετοχή τουριστών, με τη χρήση των προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών τους.

p1

p2

Αρχεία

  1. programmatiki_maih_1