Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του Καρκίνου του Μαστού, από τις γυναίκες του Δήμου Χανίων: Ένας ροζ κήπος ελπίδας στον Δημοτικό Κήπο

25.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:10

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του Καρκίνου του Μαστού, έστειλαν σήμερα οι γυναίκες του Δήμου Χανίων, που συμμετείχαν στη δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης που οργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων και τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας».

Συγκεκριμένα, δεκάδες γυναίκες, εθελόντριες του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», ξεκίνησαν τη δράση τους από το Δημαρχείο Χανίων, όπου μοίρασαν ροζ φιογκάκια, το σύμβολο για τον Καρκίνο του Στήθους, σε περαστικούς και εργαζόμενους του Δήμου Χανίων και ενημέρωσαν για τους τρόπους πρόληψης και αυτοδιάγνωσης.

Στη συνέχεια, οι εθελόντριες συνοδεύοντας την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και εργαζόμενες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, μετέβησαν στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, όπου όλες μαζί συμμετείχαν στη φύτευση δεκάδων χρυσάνθεμων ροζ χρώματος σε σχήμα φιόγκου, στην είσοδο. Τα λουλούδια παρείχε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χανίων.

Η κα. Ζερβουδάκη σε δηλώσεις της τόνισε:  «Είναι μια συμβολική ένδειξη τιμής προς τις γυναίκες οι οποίες ήδη έχουν περάσει καρκίνο του μαστού αλλά και υπενθύμιση-ειδοποίηση για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη όλων των υπολοίπων».

Στην δράση έδωσε το παρών και η κα. Ρούλα Δρακάκη, κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου «Ορίζοντα», η οποία δήλωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να φυτεύσουμε έναν συμβολικό κήπο, τον κήπο της Ελπίδας και να θυμίσουμε σε όλες τις γυναίνες να μην ξεχνάνε τον προληπτικό τους έλεγχο».

p1

p2

p3

 

p4


Αρχεία

  1. roz_kipos_4