Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

«Σεβασμός Μεγέθους Οχημάτων»: Διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης από τον Δήμο Χανίων για μικρούς και μεγάλους, στις 2 & 3 Οκτωβρίου

30.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης, με τίτλο: «Σεβασμός Μεγέθους Οχημάτων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2021 στην Pista Park, στο Βαρύπετρο Αγιάς.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας, Στέλιος Μιχαηλάκης εξήγησε πως: «τα τελευταία χρόνια, με τις πολλές χαμένες ζωές στην άσφαλτο, δημιουργήθηκε η ανάγκη να κάνουμε ένα διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης. Μία επιθυμία που την είχαμε πολλά χρόνια, και δόθηκε τώρα η ευκαιρία. Το διήμερο θα γίνει σε έναν πιστοποιημένο χώρο, στην Pista Park στο Βαρύπετρο, εγκεκριμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία Αγώνων Αυτοκινήτου. Καθ΄όλη τη διάρκεια του διημέρου, στον χώρο αυτό μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαφορές δράσεις με τεχνάσματα, όπως η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η ολίσθηση, προσομοιώσεις διασώσεων και απεγκλωβισμών και διάφορα άλλα».

Τέλος, ο κ. Μιχαηλάκης τόνισε ότι στόχος είναι το συγκεκριμένο σεμινάριο να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς, με κύριο ομιλητή τον εξειδικευμένο δημοσιογράφο σε θέματα ασφαλούς οδήγησης, Αθανάσιο Χούντρα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί πρακτική επίδειξη από πληρώματα, σε όλους τους τύπου οχημάτων.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Χανίων, Λίνα Ψούνη, ανέφερε επιγραμματικά τις πολλές παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο διήμερο σεμινάριο, μεταξύ των οποίων διαδραστικές παρουσιάσεις: «Θα υπάρχουν αρκετά οχήματα, μικρά και μεγάλα, από φορτηγά μέχρι ποδήλατα και πατίνια, ώστε να κατανοήσουμε και την αντίληψη των οδηγών. Παράλληλα, θα γίνουν ξεχωριστές δράσεις όπως τα γυαλιά μέθης, η «αράχνη» από σχολές οδηγών, η οποία προσομοιώνει το αυτοκίνητο που φεύγει με την ολίσθηση από τον δρόμο. Τέλος, θα έχουμε και κάποιο κομμάτι ψυχολογικής προσέγγισης από τραυματισμούς και από ατυχήματα, από πολύ μικρά μέχρι και πολύ μεγάλα δυστυχήματα».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ανέφερε ότι και αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα κυκλοφορίας και οδικής παιδείας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

p1

p2