Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π.Σημανδηράκη με μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης

22.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο Δημαρχείο, με αφορμή και την έναρξη της τουριστικής σεζόν και την πρώτη εισροή επισκεπτών στην πόλη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Δ.Λ.Τ.) Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης.

Τα μέλη της Ένωσης αναφέρθηκαν στα πάγια ζητήματα που αντιμετωπίζουν στα αντικείμενα αρμοδιότητάς τους και αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ιδίως στο τμήμα του Ενετικού Λιμένα Χανίων, όπου οι οργανικές θέσεις υπαλλήλων δεν επαρκούν για την τέλεση των καθηκόντων τους.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα στην υπηρεσία, η οποία έχει την εποπτεία τήρησης της νομιμότητας στη χερσαία λιμενική ζώνη όλου του Δήμου. Υπογράμμισε δε, ότι ο Δήμος Χανίων θα συνδράμει με ενέργειες του, ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυση σε προσωπικό που θα διασφαλίζει άλλωστε και την τήρηση των κανόνων για τους κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με το Λιμενικό Σώμα, ειδικά στα κοινά σημεία ευθύνης και σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρχει συνεχής επικοινωνία για την καθημερινή διαχείριση. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθησή του πως “με τις γενναίες παρεμβάσεις που δρομολογούνται από τη δημοτική αρχή στην παλιά πόλη και το παραλιακό μέτωπο, οι πολίτες θα αντιληφθούν την κοινή προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα να σεβαστούν και να προστατεύουν ακόμα περισσότερο τον δημόσιο χώρο”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε ενδεικτικά τα ήδη δρομολογημένα έργα για την ευρύτερη περιοχή:

  • αποκατάσταση πλακόστρωτου Ενετικού Λιμανιού,

  • ανακατασκευή Νεωρίων,

  • κυματοθραύστης Ενετικού Λιμένα,

  • αποκατάσταση σπηλαιώσεων,

  • ανάπλαση παραλιακού μετώπου Κουμ-Καπί,

  • διαμόρφωση πάρκου-χώρου καταφυγή στα ανατολικά τείχη (οδός Μίνωος),

  • ανάπλαση Πύλη της Άμμου - Ανατολική και Δυτική Τάφρος και άλλα,

τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία της περιοχής, αισθητικά και λειτουργικά.

p1