Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης

17.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και εκπροσώπων του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης Χανίων, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μιχάλης Τσουπάκης, Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης. Τον Σύλλογο Καταστηματαρχών εκπροσώπησε η Πρόεδρος, κ. Τζίνα Μαρκουλάκη συνοδευόμενη και από άλλα μέλη, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Δώρα Κυριακάκη.

Βασικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης αποτέλεσαν το ζήτημα της στάθμευσης στην πόλη, η ανάγκη περιφρούρησης του δακτυλίου της Παλιάς Πόλης από τροχοφόρα οχήματα, η ανάγκη φωτισμού σε διάφορα σημεία της περιοχής, καθώς και άλλα θέματα για τα οποία, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τους καταστηματάρχες για την πορεία εξέλιξης τους.

Ο κ. Σημανδηράκης αφού καλωσόρισε τα μέλη του Συλλόγου, επισήμανε πως: «Έχει πολλή μεγάλη σημασία ότι υπάρχει μια επικοινωνία των θεμάτων και των αιτημάτων που θέτουν οι επιχειρηματίες καθώς και το ότι απαντάμε σταδιακά στα αιτήματα και λύνουμε τα ζητήματα τα οποία θέτουν. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το ζήτημα  της καθαριότητας όπου έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και έχει αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα και την λειτουργία της περιοχής του λιμανιού».

Αναφορικά με το ζήτημα της στάθμευσης στην περιοχή, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε την σημασία της πρόσφατης αγοράς του ακινήτου της ΑΒΕΑ, ως του μοναδικού προσφερόμενου χώρου που θα δώσει μια απάντηση στο πρόβλημα της στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα με ευχές για την νέα χρονιά και την συνέχεια της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Χανίων με τον Σύλλογο.

p1

p2

p3