Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με την Ιταλίδα Πρέσβη στην Ελλάδα, στο Δημαρχείο Χανίων

17.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

Την Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli), υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη, 17/11/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Την κα. Φαλτσινέλι συνόδευσε ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας, ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Αθήνα και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στο Ηράκλειο, ενώ από πλευράς του Δήμου Χανίων παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνική Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων και η Ιταλίδα Πρέσβης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων την ενίσχυση του τουρισμού μεταξύ Χανίων και Ιταλίας, τη σύσφιξη των πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας σε άλλους τομείς, όπως στις υποδομές και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις, που ακολούθησαν μετά το τέλος της συνάντησης, επεσήμανε: «Πράγματι στη συνάντηση τέθηκαν σημαντικά θέματα, όπως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και οι δυνατότητες να επεκτείνουμε και να αξιοποιήσουμε καλύτερα το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης, με έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι η κοινότητα των Ιταλών εδώ, στα Χανιά, αποτελεί μία πολύ δυναμική ξεχωριστή κοινότητα και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι, που μπορούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στο μέλλον».

Η κα. Φαλτσινέλι με τη σειρά της δήλωσε την ικανοποίησή της, επισημαίνοντας: «Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένη, που ήρθα σε αποστολή από την Αθήνα στην Κρήτη. Με τον Δήμαρχο Χανίων εμβαθύναμε σε πολλούς τομείς, καθώς και οι λαοί είναι τόσο όμοιοι και κοντά, που μπορεί να υπάρξει πολύ μεγάλη συνεργασία».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

p1

p2

p3

Αρχεία

  1. italida_presvis_(1)