Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π.Σημανδηράκη, με τη βουλευτή και τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου

10.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Στο Δημαρχείο Χανίων, υποδέχτηκε τη βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Την κ. Αναγνωστοπούλου συνόδευσαν ο πρ. Υπουργός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, η πρ. Γενική Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, καθώς και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός του Δήμου Χανίων για τα σημαντικά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αφορούν στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, καθώς και για τις δράσεις οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ότι πρόκειται για «μία συνολική προσπάθεια και εδώ στα Χανιά, να δείξουμε ότι η περιφέρεια της χώρας, είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί στο κομμάτι του πολιτισμού, να δημιουργεί σημαντικά γεγονότα και να δείχνει ότι οι καλλιτέχνες, αλλά κυρίως το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, είναι σε θέση να συμβάλουν στη γενικότερη ανάπτυξη μας».

Με τη σειρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως έγινε «μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο -και δεν είναι “τρόπος του λέγειν”. Έγινε πραγματικά μία παραγωγική συζήτηση, χαρήκαμε πάρα πολύ γιατί ο Δήμαρχος έχει πλήρη συνείδηση του υλικού και συμβολικού πολιτιστικού φορτίου που έχει αυτή η πόλη».

Χαρακτηριστικά, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε για τα Νεώρια, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον λόφο Καστέλλι, ότι «εμείς δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ότι χρειαστεί από αυτά τα έργα που θέλει να κάνει ο Δήμαρχος, να συνεχίσει ή να ξεκινήσει, θα είμαστε στο πλάι του».

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου υποσχέθηκε να παραβρεθεί στα εγκαίνια του νεόυ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, όταν θα γίνει η μεγάλη έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

p1

p2

p3

 

Αρχεία

  1. anagnostopoulou_stathakis_2