Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων της Π.Ε. Χανίων στο Δημαρχείο Χανίων, για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης και τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος (4842/2021)

06.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 11:39

Συνάντηση με εκπροσώπους όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/12/2021 στο Δημαρχείο Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το μείζον ζήτημα, που έχει προκύψει με τις ρυθμίσεις του Νόμου 4842/2021, σύμφωνα με τον οποίο από 1η Ιανουαρίου 2022 θα πρέπει να λειτουργεί Υπηρεσία Δόμησης σε κάθε Δήμο της χώρας. Συνεπώς, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων δε θα έχει αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των άλλων Δήμων, από το νέο έτος.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, και ο Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ, Φραγκίσκος Τρουλάκης. Από τον Δήμο Πλατανιά, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Μαλανδράκης, η υπάλληλος μηχανικός, Άννα Κακαβελάκη, και η ειδική συνεργάτιδα, Μαρία Τσικουράκη, από τον Δήμο Αποκόρωνα, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, από τον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου ο Αντιδήμαρχος, Μιχαήλ Μπικάκης, τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας, Πόπη Καπετανάκη, και η δικηγόρος, Άννα Μπενιουδάκη, τον Δήμο Σφακίων, η Αντιδήμαρχος, Αφροδίτη Σφηνιά, και ο υπάλληλος μηχανικός, Στέλιος Μαραγκάκης, και τον Δήμο Γαύδου ο Αντιδήμαρχος, Σταύρος Μαραβελάκης.

Κατά την τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζιράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Επειδή στόχος μας δεν είναι να απεκδυθούμε τις ευθύνες, αλλά το καλό των πολιτών, προκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε τους όρους ενδεχόμενης προγραμματικής ή διαδημοτικής σύμβασης με τους άλλους Δήμους».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, από όλους τους εκπροσώπους εκδηλώθηκε η αδυναμία λειτουργίας Υπηρεσίας Δόμησης σε κάθε Δήμο, καθώς επίσης εκφράστηκε η ανάγκη της οικονομικής συνεισφοράς στον Δήμο Χανίων, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη από την ενδεχόμενη πρόσληψη προσωπικού, που θα απασχολείται στην ΥΔΟΜ Χανίων, μέσω της ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη).

p1

p2

p3

p4

Αρχεία

  1. 2