Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

#xmaschania: “Ο Μπάμιας και η κουκλοπαρέα του παρουσιάζουν την διατροφή για τα παιδιά”, Από 19/12 στο ΚΑΜ

18.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 18:38

Τέσσερις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά στις 19 & 23 Δεκεμβρίου και στις 4 & 7 Ιανουαρίου από τις 19:00 έως τις 20:00, στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Η διατροφή στην παιδική ηλικία παίζει ουσιαστικό ρόλο για την υγιή σωματική και πνευματική ανάπτυξη . Το παιδί έχει συγκεκριμένες ανάγκες σε ενέργεια , βιταμίνες και μέταλλα καθώς το σώμα του αλλάζει και συνεχώς αναπτύσσεται.
Η ανάγκη για εκπαίδευση και σωστή ενημέρωση πάνω στην διατροφή γίνεται όλο και πιο απαραίτητη σήμερα. Το παιδί έχει την ανάγκη να ακούσει με απλά λόγια ,με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τι χρειάζεται να τρώει , να εξοικειωθεί με τις διατροφικές ομάδες , μα πάνω απ'όλα να μάθει και να αγαπήσει τα φρούτα, τα λάχανικά, το ψάρι και τα όσπρια.
Η αγάπη μας για την διατροφή και τα παιδιά μας οδήγησε σε μια διαφορετική, νέα και διαδραστική προσέγγιση στην διατροφική εκπαίδευση του παιδιού. Η παράσταση συνδυάζει με ένα πρωτότυπο τρόπο την διατροφική αγωγή με την τέχνη της κούκλας . Προσεγγίζουμε τα παιδιά μέσα στον δικό τους κόσμο : αυτόν της φαντασίας, της μουσικής, της κούκλας και της δημιουργικότητας. Τα τρόφιμα παίρνουν “πνοή” και γίνονται πρωτότυπες κούκλες για τον σκοπό της παράστασης. Είναι κατασκευασμένες από σύμμεικτα υλικά: ξύλο, πλαστικό, ύφασμα, αφρολέξ, και φελιζόλ.
Επιπλέον, για τον σκοπό της παράστασης δημιουργήθηκαν πρωτότυπα παιδικά τραγούδια και μουσική για την διατροφή. 
Τα παδιά θα γνωρίσουν κούκλες από λαχανικά και φρούτα. Θα δουν κούκλες όπως τον πειρατή Σαρδέλο και τον αθλητή Ταχίνι. Θα γνωρίσουν την αγελάδα και το νόστιμο γιαούρτι. Θα διασκεδάσουν με τον τρελό χορό των οσπρίων και θα μάθουν για τα αναψυκτικά, την ζάχαρη και τα γλυκά. Η διαιτολόγος θα παρουσιάζει τους ήρωες- κούκλες της παράστασης , μιλώντας για τον μαγικό κόσμο της διατροφής και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζει με τους πρωταγωνιστές - κούκλες και μιλά για την διατροφή η διαιτολόγος Μαρία Λαντζάκη.

Κείμενο: Μαρία Λαντζάκη
Σχεδιασμοί κούκλας - Σκηνοθεσία: Ζωή Σκαλίδη
Κατασκευές κούκλας: Θανάσης Σπηλιόπουλος ,Μαρία Λαντζάκη, Αργυρώ Λαντζάκη , Cretastrom

p1