Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνεχίζονται τα προγράμματα φιλαναγνωσίας & δραστηριοτήτων: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

23.08.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:35

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή παιδιών συνεχίζονται τα προγράμματα φιλαναγνωσίας, δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στους χώρους των Παιδικών - Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Σούδας. Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ και η χαρά της μάθησης.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Τετάρτη 25 Αυγούστου, 11.00

«Η Ιστορία αλλιώς»

Με αφορμή το κόμικ «Η ιστορία της Κρήτης» (εκδόσεις cretancomics) ανατρέχουμε με χιούμορ στη μακραίωνη ιστορία της Κρήτης, από την προϊστορία μέχρι τη μεταπολεμική εποχή, με πρωταγωνιστές πρόσωπα μυθολογικά, λογοτεχνικά και ιστορικά, όπως  ο  Δίας και ο Μινώταυρος, ο Ερωτόκριτος και ο Αλέξης Ζορμπάς αλλά και ο Απόστολος Παύλος, ο Νικηφόρος Φωκάς και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ακόμη, παίζοντας,  εντοπίζουμε τις χρονικές περιόδους στον άξονα του χρόνου και μαθαίνουμε να διαβάζουμε τον χάρτη της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Για παιδιά 11-14 χρονών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341774).

Με τη Σμαράγδη Γαλημιτάκη, Φιλόλογο.

 

  • Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τη δράση). Με την Αρχοντούλα Χουδαλάκη, Βιβλιοθηκονόμο.

 

Αναλυτικά:

 

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, 11.00

«Το κουτί του Σιλάν»

Παιδιά «Το κουτί του Σιλάν» δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει όμως κάτι πολύ πιο δυνατό…θα το ανοίξετε; Εμπνευσμένα από το βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους κουτί, που μέσα θα φυλάξουν τον θησαυρό τους!

 

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, 11.00

«Χρειάζομαι αληθινά φτερά. Τα δικά μου φτερά...!»

Η ιστορία της Λίας στο παραμύθι «Φτερά» της Maya Hanoch θα μας δώσει ιδέες για να γεμίσουμε την Αλφαβήτα με ένα φτερό!! Και αφού η φαντασία μας θα έχει πετάξει ψηλά, θα δημιουργήσουμε  και εμείς τα δικά μας φτερά, αυτά που ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας!

p1

p2

p3

p4