Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Βουλευτής Επικρατείας & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Π. Σκουρλέτης

02.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:03

Τον Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνο Σκουρλέτη, υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 2/3/2022, στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η πολιτευτής, Βάλια Βαγιωνάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτ. Δαμιανάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου, Γ. Φραγκιαδάκης, και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Ανδ. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σημανδηράκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει καίρια ζητήματα, που αφορούν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τα οικονομικά, κ.α.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση, και ιδιαίτερα ο α΄ βαθμός, βρίσκεται στην καρδιά των προβλημάτων, «γι΄ αυτό και η πολιτεία οφείλει να την εμπιστευτεί, δίνοντας τις αρμοδιότητες, πόρους και ανθρώπους για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε ιδιαίτερα οξυμένα τόσο τα προβλήματα της χρηματοδότησης αυτής της περιόδου όσο και της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών. «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κινηθεί στον δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να δούμε ισχυρούς αυτοδύναμους Δήμους, οι οποίοι θα μπορούν με τη σειρά τους να προσφέρουν στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι κάθε συζήτηση με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης έχει ενδιαφέρον, διότι και εμείς έχουμε να τους πούμε, έχοντας νομίζω μία θετική εμπειρία από τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, παρατηρώντας ότι υπήρξαν εμβληματικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, όπως το Πρόγραμμα «Φιλόδημος»,  τον διαγωνισμό στην καθαριότητα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. «Αλλά αυτός ο δρόμος έχει εγκαταλειφθεί από τη σημερινή κυβέρνηση. Θα πρέπει όμως νομίζω και η ίδια Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πιο διεκδικητική», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι παρουσιάστηκαν στον κ. Σκουρλέτη, «ο οποίος έχει μεγάλη γνώση στην Αυτοδιοίκηση, καθώς έχει διατελέσει Υπουργός Εσωτερικών», όπως τόνισε, τα προβλήματα και οι κοινές αγωνίες όλων των αυτοδιοικητικών αλλά και τα συγκεκριμένα θέματα του Δήμου Χανίων.

«Είχαμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης στον Δήμο και τις συνέπειες, που έχει αυτός στις παροχές, που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες. Στο κομμάτι της χρηματοδότησης αλλά και των χρηματοδοτικών εργαλείων για να ολοκληρώσουμε και να μπορέσουμε να παραδώσουμε έργα υποδομής στην κοινωνία εκφράσαμε τις αγωνίες μας σε σχέση με τις απαραίτητες γενναίες μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν, τις γενναίες αποφάσεις, που πρέπει να πάρει το κεντρικό κράτος, ώστε ν’ αποδείξει ότι εμπιστεύεται τον α΄ και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης για ν’ αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες, που δίνονται, να επιταχύνουμε και να κάνουμε καλύτερο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, καθώς αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αποδοτικότητα της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο είναι δυνατόν το επόμενο διάστημα οι συζητήσεις, που θα προκριθούν, να οδηγήσουν την κυβέρνηση στο να μπορέσει να υιοθετήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, «ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον ρόλο και τον λόγο, που είμαστε στις θέσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι πάντοτε παραγωγικές οι συζητήσεις και είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων με τα θετικά και τα αρνητικά αλλά και η παρούσα συγκυρία, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, θα πρέπει όλους μαζί να μας βρουν σε κοινές προτάσεις, που θα μας πάνε σε ένα καλύτερο επίπεδο λειτουργίας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

p1

p1

p2