Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Μόνο μία Γη»: Δράσεις για μικρούς και μεγάλους από τον Δήμο Χανίων, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

03.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Την Κυριακή 05/06/2022,  στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων

Με σύνθημα ''Μόνο μια Γη'' ο Δήμος Χανίων γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, με μοναδικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους.

Η Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ) και τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, σας περιμένουν την Κυριακή, 05/06/2022 από τις 11:00 έως τις 14:00, στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα και παράλληλα να μάθουμε, παίζοντας.

Στο κάλεσμά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης επισημαίνει: «Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας και μέσα από τις δράσεις που διοργανώνουμε, θέλουμε να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε την προώθηση αλλαγών, στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των μελλοντικών γενεών. Κάνουμε τη γνώση παιχνίδι και με τον πιο δημιουργικό τρόπο δείχνουμε την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης και εντέλει την προστασία του οικοσυστήματος».

Οι δράσεις που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Χανίων, θα διεξάγονται παράλληλα στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, από τις 11:00 έως τις 14:00 την Κυριακή και θα είναι οι εξής:

1η δράση: «ΓΑΙΑ: Διαχρονική αγάπη στη γη»

Πώς με τη δημιουργική-έντεχνη ανακύκλωση, προστατεύουμε τη Γη - Παρουσίαση κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά.

Με τον καλλιτέχνη και δάσκαλο εικαστικών τεχνών κ. Μαρκαντωνάκη Γιάννη

2η δράση: «Βρες το χρώμα»

Διαδραστικό εργαστήρι με όλα τα χρώματα των κάδων και διάφορα αντικείμενα. Τα παιδιά αντιστοιχούν σε ποιο χρώμα κάδου μπαίνει το κάθε απόρριμμα.

3η δράση: «Ενημερώνομαι – Προστατεύω το περιβάλλον και τη φύση»

Η ΔΙ.ΠΥ. Ν. Χανίων δίνει χρήσιμες συμβουλές για τις δασικές πυρκαγιές, ενώ οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τον πυροσβεστικό εξοπλισμό από κοντά.

Σας περιμένουμε όλους, το πρωί της Κυριακής στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

1