Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων με στοχευμένες δράσεις για τα ζώα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

04.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 04:04

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί, σχετικά με τη φροντίδα των ζώων και την αντιμετώπιση του αδέσποτου πληθυσμού στα γεωγραφικά όρια ευθύνης.

Αρχικά, η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους της πόλης, διοργανώνουν μια εβδομάδα εθελοντικών στειρώσεων. Συγκεκριμένα, οι κτηνίατροι θα προσφέρουν εθελοντικά μία επέμβαση στείρωσης σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που περισυλλέγονται με μέριμνα του Δήμου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με σχολεία του Δήμου Χανίων και τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού, οι μαθητές καλούνται να στείλουν τα δικά τους μηνύματα και προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες που μπορεί να εφαρμόσει ο Δήμος Χανίων, στο: adespota@chania.gr

Σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανιών, Γιάννης Νικηφοράκης, αναφέρει: «Η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Χανίων είναι δεδομένη και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, μέσα από μια σειρά ενεργειών. Αρκεί να πούμε ότι την τελευταία τριετία, ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες στειρώσεις και περισυλλέξεις αδέσποτων ζώων, ενώ προωθούνται εντατικά και οι υιοθεσίες αδέσποτων ζώων από πολίτες. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, άλλωστε, όταν τα στοιχεία κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό ενεργειών τα τελευταία 3 χρόνια, σε σύγκριση με τους συνολικές ενέργειες της προηγούμενης πενταετίας».

Ο κ. Νικηφοράκης τόνισε πως ο Δήμος Χανίων προσπαθεί με κάθε μέσο να ενισχύσει την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων: «Ας μην ξεχνάμε το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ», με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 και πιστοποιητικό υιοθεσίας από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, παρέχεται 60% έκπτωση στον μηνιαίο λογαριασμό και στα πάγια τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς».

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο ο κ. Νικηφοράκης έχει ενταχθεί ήδη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και προχωρά, η διαδικασία για την κατασκευή του καταφυγίου και κλινικής αδέσποτων ζώων στο Ακρωτήρι του Δήμου Χανίων. 

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook, Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα αδέσποτα ζώα και όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώο συντροφιάς, από αυτά που περισυλλέγει ο Δήμος.

1

Αρχεία

  1. adespota_dimos