Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Νίκος Βαλσαμάκης / Σκιαγραφώντας τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα» στο Κ.Α.Μ. – Συμμετοχή 270 παιδιών στα εργαστήρια του προγράμματος

05.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:04

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, ηλικίας 10 έως 15 ετών, με τίτλο: «Νίκος Βαλσαμάκης / Σκιαγραφώντας τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα». Το πρόγραμμα διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο: «Νίκος Βαλσαμάκης, Αρχιτέκτων». Η εν λόγω έκθεση φιλοξενήθηκε από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 270 παιδιά της πόλης μας, λαμβάνοντας μέρος σε 4 στάσεις/ εργαστήρια σε μια διαδρομή μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Αφετηρία αποτέλεσε μια ξενάγηση στην έκθεση, ενώ ακολούθησαν τα εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, σχεδίου και κατασκευής μακέτας. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα αλλά και, μέσω αυτού, να εξοικειωθούν με τη διευθέτηση του χώρου.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους επιμελητές της μεταφοράς της έκθεσης από το Μουσείο Μπενάκη στα Χανιά και της προσαρμογής της στο χώρο του Κ.Α.Μ., τους αρχιτέκτονες, Γιώργο Δασκαλάκη και Ξανθή Μπαλαδήμα, μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου «Ixnos Architects», τα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ, Λευτέρη Βεργεράκη, Βαλίνα Γεροπάντα, Γιώργο Καλλιγέρη, Ζαχαρία Πιστόπουλο, Δημήτρη Τσακαλάκη, τις φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μαρία Κουτσουπάκη, Περσεφόνη Μπούγια, Αναστασία Καρασπήλιου, Δάφνη Σκαμπά, Εύα Πιγουνάκη, Σίλια Στανατοπούλου, Βάσια Κάτσικα, Ξανθή Μπαλαδήμα, τους αρχιτέκτονες, Πέννυ Χωραφά και Αλεξάνδρα Βλαζάκη, καθώς και την ειδική σύμβουλο σε θέματα Παιδείας στο Δήμο Χανίων, Άννα Νεμπαυλάκη, που είχε και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο Δήμος Χανίων θα αποστείλει λεύκωμα με μηνύματα των παιδιών και φωτογραφίες από τη δράση προς τον κ. Βαλσαμάκη, τον οποίο κι ευχαριστεί, καθώς από κοινού με τη σύζυγό του, Μαρία Βαλσαμάκη, εμπιστεύτηκαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην πόλη μας.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

 

Αρχεία

  1. 4