Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Εγκαινιάστηκε και επίσημα το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Χανίων – Π.Σημανδηράκης: «Κάνουμε το επόμενο βήμα στις παροχές κοινωνικής πρόνοιας»

06.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Η νέα κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων, το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» άνοιξε και επίσημα τις πύλες του και από σήμερα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

1

Πρόκειται για μια παροχή-πρότυπο, η πρώτη που λειτουργεί δήμος στην Κρήτη και η δεύτερη πανελλαδικά, συντελείται υπό την πλήρη μέριμνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, με την ευγενική χορηγία του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas (L’Οréal Professional Products) και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με εθελοντές κομμωτές και κουρείς των Χανίων, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, στον χώρο του Κοινωνικού Κομμωτηρίου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι  Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και Τεχνικών έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, η Γενική Διευθύντρια Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas, Μαρία Κοράλη, οι εθελοντές κομμωτές και κουρείς των Χανίων, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε πως έπειτα από έναν και πλέον χρόνο λειτουργίας του Κοινωνικού Πλυντηρίου, επεκτείνονται οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας που προσφέρει ο Δήμος: «Με απόλυτη αξιοπρέπεια και σεβασμό, προσφέρουμε μια αυτονόητη υπηρεσία για τους περισσότερους από εμάς, αλλά εξαιρετικά δύσκολη για μια μερίδα συμπολιτών μας. Καταφέραμε, με τη σκληρή δουλειά που έγινε από την Κοινωνική μας Υπηρεσία, μετά από σχετική πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημάρχου και τη συνεργασία με εταιρείες, όπως η ευγενική χορηγία της LOreal Ελλάδος και εδώ, να εξοπλίσουμε πλήρως και να λειτουργήσουμε την πρότυπη αυτή υπηρεσία», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, και κατέληξε: «Τα Χανιά έχουμε αποδείξει ότι δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, σε όλους τους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης απηύθυνε τις θερμές ευχαριστίες του στους εθελοντές κομμωτές που θα περιποιούνται τους οφελούμενους, την Αδελφότητα Κουρέων και Κομμωτών Νομού Χανίων και ιδιαιτέρως την κ. Αρβανιτάκη Κατερίνα για την πρωτοβουλία και για τη σημαντική συνδρομή στο εγχείρημα.  

Το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Χανίων, στεγάζεται εντός της πρωτότυπης και πρότυπης δομής του Δήμου, το «Κοινωνικό Πλυντήριο» (οδός Καραϊσκάκη 55, πλησίον Δημαρχείου), δημιουργώντας μια ολιστική δημοτική μονάδα φροντίδας για τους αστέγους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

 Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων, Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε πως «στον χώρο του Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου Χανίων, εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα παροχή, αυτή του Κοινωνικού Κομμωτηρίου. Οι ωφελούμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων, θα μπορούν δωρεάν, κάθε Δευτέρα να χρησιμοποιούν αυτήν τη νέα υπηρεσία».

Επίσης, η Αντιδήμαρχος εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στα τεχνικά συνεργεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, που κατασκεύασαν την επίπλωση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου, αλλά και τις ευχαριστίες της στους εθελοντές κομμωτές και στην εταιρία για τον πλήρη εξοπλισμό του χώρου.

Η Γενική Διευθύντρια Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas, Μαρία Κοράλη, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «αποδεχτήκαμε με πολλή χαρά το αίτημα του Δήμου Χανίων, να υποστηρίξουμε τη δημιουργία του 2ου Κοινωνικού Κομμωτηρίου στην Ελλάδα, κατόπιν πρωτοβουλίας τοπικών εθελοντών-κομμωτών. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το «Κοινωνικό Κομμωτήριο» εξελίσσεται σε θεσμό που αγκαλιάζεται από μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και δίνει την ευκαιρία σε εθελοντές κομμωτές να προσφέρουν μέσα από την τέχνη τους σε χιλιάδες ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», ενώ εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια για τη δουλειά που γίνεται στον Δήμο Χανίων.

Τέλος εκ μέρους της Αδελφότητας Κουρέων και Κομμωτών Νομού Χανίων, η Πρόεδρος, Λένα Μαρμαριτσάκη εξέφρασε τη χαρά του Συλλόγου για τη συνεργασία που ξεκινάει με τον Δήμο Χανίων, ενώ απεύθυνε κάλεσμα και στους υπόλοιπους συναδέλφους του κλάδου να συνδράμουν εθελοντικά στην προσπάθεια αλληλεγγύης.

Με την πρώτη επίσημη χρήση του χώρου, η κομμώτρια που ανέλαβε από την αρχή τον συντονισμό της νέας παροχής, Κατερίνα Αρβανιτάκη, τόνισε την ικανοποίηση της για τη λειτουργία της υπηρεσίας και το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες κινήσεις κοινωνικής προσφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες του κλάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα δωρεάν περιποίησης, μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (τηλέφωνο: 28213 41612).