Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Γενικός Δ/ντης Υποδομών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρ. Μελετίου

07.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:06

Συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων,  παρουσία του Δρ. Aριστείδη Μελετίου, Γενικού Διευθυντή Υποδομών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στελέχη Πληροφορικής φορέων των Χανίων (Δήμοι, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α).

Από μεριάς του Δήμου Χανίων, τον Γενικό Δ/ντη υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου και η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, Σεβαστή Πολυχρονάκη, ενώ στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν εκτός των άλλων και υπηρεσιακά στελέχη της οικείας Διεύθυνσης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των υπηρεσιακών για την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική και ειδικότερα για τις δυνατότητες που προσφέρει το ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud & Hybrid G-Cloud) στον ψηφιακό μετασχηματισμό τον δημοσίων οργανισμών.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση σε  υπηρεσίες με τεχνολογίες αιχμής που προσφέρει το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της Κεντρικής Κυβερνητικής Συμφωνίας με την εταιρεία Microsoft,  όπως είναι χρήση υποδομών Microsoft Azure, η διάθεση λογισμικού, υπηρεσίες Microsoft Premier and Advisory και πώς αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φορείς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.