Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ανακοίνωση για δειγματοληπτικούς ελέγχους Covid-19 στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

08.03.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 21:08

Από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργούνται στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, διαπιστώθηκαν σήμερα, Τρίτη 08/03/2022, θετικά δείγματα στην Covid-19 σε φιλοξενούμενους της δομής, έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test). 

Πρόκειται για συνολικά οκτώ νέα κρούσματα σε φιλοξενούμενους και προσωπικό της δομής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι ηλικιωμένους και δύο άτομα από το προσωπικό καθαριότητας, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, έχοντας ολοκληρώσει και τις τρεις δόσεις.

Οι έξι φιλοξενούμενοι, παραμένουν ασυμπτωματικοί και έχουν ήδη μεταφερθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα απομόνωσης για κρούσματα covid-19, που λειτουργεί στο Δημοτικό Γηροκομείο. Οι δύο εργαζόμενες έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ Χανίων, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.