Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Χριστούγεννα στα Χανιά» με δώρα ξεχωριστά - Δράσεις αγάπης για όλους τους μαθητές & τις μαθήτριες από τον Δήμο Χανίων - Αναλυτικό πρόγραμμα

08.12.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν δράσεις αγάπης, που αποτελούν δώρα για όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Δράσεις, που «κρύβουν» γλυκά συναισθήματα και ζεστές, ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις και αποτελούν αισθητική εμπειρία για τα παιδιά, καθώς συμμετέχουν σε αυτές παίζοντας, δημιουργώντας και διασκεδάζοντας.

1

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων:

 1.  Μια θεατρική παράσταση «δώρο», για παιδιά Νηπιαγωγείου - Από 2 έως 23 Δεκεμβρίου 2022 – Στους χώρους των Νηπιαγωγείων
  2
  Ο Δήμος Χανίων δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των Νηπιαγωγείων του Δήμου να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση - διαδραστική αφήγηση: “Ο παπουτσής και τα ξωτικά… κι άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες”, σε σκηνοθεσία-δραματουργία Μαρίνας Πανηγυράκη από την ομάδα ΠεραΧώρα Theater Company.
  Η παράσταση περιοδεύει σε όλα τα Νηπιαγωγεία και φιλοξενείται στους  χώρους των σχολικών μονάδων. Αφηγήσεις, παιχνίδια και πολλή μουσική. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Κολπονδίνου, Μαρίνα Πανηγυράκη. Σκηνικά: Άννα Μιχελάκη.
  3
  Παράλληλα, περιοδεία κάνει και η χριστουγεννιάτικη παράσταση ανιματέρ με μαγικά κόλπα, σχοινοβασία, ζογκλερικά, πολύ γέλιο και χαρά, «Χριστούγεννα με τον Φρέντυ».
 2.  Ένα μόνιμο έργο τέχνης στο σχολείο, δώρο για όλους τους μαθητές των Δημοτικών-Στα Δημοτικά σχολεία τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο
  4
  Ο Δήμος Χανίων προσφέρει οικολογικά χρώματα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, για να φτιάξουν τα παιδιά με εκπαιδευτικούς - εικαστικούς ή με εικαστικούς καλλιτέχνες του τόπου, ένα έργο τέχνης σε έναν εξωτερικό τοίχο του σχολείου τους μέχρι τέλη Γενάρη, με  θέμα τα «Θετικά Συναισθήματα». Μέσα από τη διάδραση με τους μαθητές θα αναδειχθεί η δύναμη της φαντασίας και η χαρά της δημιουργίας.
 3. Χριστουγεννιάτικοι σάκοι καλής φυσικής κατάστασης για τα Γυμνάσια - Ένα show χορού, χαράς και αγάπης – Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 10:00 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
  5
  Δίνοντας έναν  τίτλο στο χορευτικό τους και κρατώντας σε στικάκι τη μουσική τους, Μαθητές Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τις δικές τους χορογραφίες σε μια χριστουγεννιάτική γιορτή χαράς κι αγάπης!
  Τη Δευτέρα 19/12, στις 10.00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» σε μια "Γιορτή Χαράς κι Αγάπης", τμήματα ή αντιπροσωπευτικές ομάδες των Γυμνασίων του Δήμου θα παρουσιάσουν μια δική τους χορογραφία και θα λάβουν δώρα χαράς κι αγάπης από τον Δήμο Χανίων, σάκους καλής φυσικής κατάστασης, έναν για κάθε σχολείο για την άθληση που θα περιέχει διάφορα αξεσουάρ για: ποδηλασία, περίπατο, ορειβασία, ενόργανη γυμναστική, pilates, baseball, ping-pong, badminton, ρακέτες, τένις).
  Η αγάπη, η ευγένεια, ο σεβασμός, η προσφορά, η φιλία, η δημιουργικότητα, η χαρά, η συνεργασία είναι έννοιες, που μπορούν να αποτελέσουν ερέθισμα για το χορευτικό τους.
  Η συμμετοχή μπορεί να είναι είτε με φυσική παρουσία της ομάδας, είτε με ένα βίντεο της χορογραφίας, το οποίο μπορεί να αποσταλεί στο chania.edu.culture@gmail.com, έως τις 16/12/2022, για όσους δεν είναι εύκολο, λόγω απόστασης, να παραβρεθούν στη γιορτή.
  Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο, μέσω μιας Σκυταλοδρομίας Σάκων θα δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής των σάκων μεταξύ των Γυμνασίων, κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς.
 4. Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλή μουσική, για όλους τους μαθητές Λυκείου Από τις 21 έως τις 23 Δεκεμβρίου – Σε όλα τα Λύκεια του Δήμου
  6
  Όλα τα Λύκεια του Δήμου Χανίων διοργανώνουν το καθένα στον χώρο του σχολείου του χριστουγεννιάτικο party, διάρκειας δύο ωρών, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία. Ο Δήμος παρέχει το ψυχαγωγικό κομμάτι (DJ) σε κάθε σχολείο.
 5.  Ημερίδα: «Τα γλυκά συναισθήματα και οι ζεστές ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις»Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 10:00-14:00 – Πνευματικό Κέντρο Χανίων (1ος όροφος)
  7
  Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν την Ημερίδα Αγάπης: «Δώρο αποτελούν τα γλυκά συναισθήματα και οι ζεστές, ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις αποτελούν πολύτιμα δώρα».
  Την Κυριακή 18/12, 10.00-14.00, στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, καλούμε γονείς και παιδιά σε μια ημερίδα αλλιώτικη, που περιλαμβάνει ομιλίες και τραγούδια για τις ανθρώπινες σχέσεις. Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν όλες οι δράσεις, που ταξίδεψαν ως δώρα στα σχολεία του Δήμου: θέατρο, μουσική, χορός και εικαστικά, μια ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη για την ωραιότερη γιορτή του χρόνου.
 6. Στολισμός Δημαρχείου Χανίων
  8
  Το Δημαρχείο Χανίων γεμίζει και φέτος καθημερινά με χρώμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση από τους μαθητές της πόλης μας, που με περίσσια αγάπη και πολύ χαμόγελο φτιάχνουν τα στολίδια του.

 

Επιμέλεια δράσεων: Άννα Νεμπαυλάκη, Ειδική Συνεργάτις Δημάρχου Χανίων σε θέματα παιδείας.