Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη με τον Αρχηγό του Π.Σ., Αντ/γο Α. Ράπανο – Στο Αεροδρόμιο Χανίων το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson

09.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:04

Στο γραφείο του στο Δημαρχείο Χανίων, υποδέχτηκε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Αλέξιο Ράπανο, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Τον Αρχηγό συνόδευε αντιπροσωπεία από τοπικούς αξιωματούχους της Υπηρεσίας, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχηγός έθεσε τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, ως προς την αντιπυρική ετοιμότητα την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, ενώ στις δηλώσεις που ακολούθησαν, τόνισε πως «για την Κρήτη φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα. Στα Χανιά θα έχουμε ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου (Erickson), στο Ηράκλειο θα έχουμε το μεσαίου τύπου (Κα - 32Τ) όπως πέρυσι, ενώ φέτος τοποθετείται και ένα τρίτο, τύπου Agusta-Bell, με ενσωματωμένη δεξαμενή νερού χωρητικότητας τριών τόνων και δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού».

Παράλληλα όπως υπογράμμισε, ο Αντ/γος Α. Ράπανος, προχωράει η διαδικασία για την πρόσληψη των «δασοκομάντο, όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Πρωθυπουργός» στις αρχές Ιουνίου. «Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένα άτομα, τα οποία θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περιστατικό, είτε αφορά διάσωση, είτε περιστατικό πυρκαγιάς στις περιοχές αυξημένου κινδύνου», ανέφερε τέλος ο Αρχηγός.

Από μεριάς του, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε την αγαστή συνεργασία του Δήμου με τα τοπικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την αποτελεσματικότητα ως προς την αντιπυρική θωράκιση του τόπου. Ο κ. Σημανδηράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο βαθμός ικανοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλος, επιβεβαιώνεται μάλιστα και με τη διαβεβαίωση από το Αρχηγείο για την έγκαιρη τοποθέτηση του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου Erickson στο Αεροδρόμιο Χανίων, τη φετινή αντιπυρική περίοδο».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε τη θετική πορεία των διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, από το κτίριο στο κέντρο των Χανίων, προς το ορισμένο οικόπεδο στην περιοχή των Μουρνιών. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την κοινή αγωνία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικού σώματος, ως προς τη μεταφορά της έδρας της Π.Υ. στις Μουρνιές, αγωνία που συμμερίζεται και ο Αρχηγός, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι επιχειρησιακές ανάγκες τις Υπηρεσίας, αλλά και να αξιοποιηθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στο υπάρχον κτίριο», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Με το πέρας της συνάντησης, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα και ανταλάχθηκαν εγκάρδιες ευχές για καλή συνεργασία.