Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων για τη σχ.χρονιά 2022-23: Από 10 έως 31/05/2022

09.05.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

Την έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή των αιτήσεων και τις προϋποθέσεις για τις εγγραφές–επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, για τη σχολική χρονιά 2022-2023, ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Στέλιος Βαλυράκης και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ειρήνη Τζιράκη.

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ανέφερε πως η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινάει την Τρίτη, 10/05/2022 και ολοκληρώνεται την 31η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη. «Όλες οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στη δ/σνη: dokoipp.aitiseispoliton.gr με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις ηλ. αιτήσεις να είναι αναρτημένες στην ίδια σελίδα. Για τα παιδικά τμήματα, εγγράφονται νήπια που έχουν συμπληρώσει τα 2.5 έτη έως τις 31/08/2022 και για τα βρεφικά τμήματα, βρέφη που έχουν συμπληρώσει τον 18ο μήνα, μέχρι το τέλος Αυγούστου 2022», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλυράκης.

Σχετικά με τη φετινή διαδικασία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού, ανέφερε ότι γίνεται «εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά και απομακρυσμένα, με την πάγια μοριοδότηση ανά περίπτωση, ενώ οι μόνες διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, είναι πως:

 • Φέτος φροντίσαμε η μοριοδότηση για τις τρίτεκνες οικογένειες, να γίνεται με 40 μόρια
 • Η πιστοποίηση αναπηρίας, σε περιπτώσεις με έστω και ένα μέλος της οικογένειας ΑΜΕΑ, να γίνεται μέσω των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και όχι μέσω υγειονομικής επιτροπής, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά 186 θέσεις αποκλειστικά του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και όχι εγγραφές μέσω προγραμμάτων (π.χ. ΕΣΠΑ)», υπογράμμισε ο κ. Βαλυράκης.

Από τη μεριά της η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ανέφερε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, τόσο κατά τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, όσο και κατά την οριστική υποβολή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. «Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με ερωτήματα, διευκρινίσεις-απορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, κατά την περίοδο των αιτήσεων στο τηλέφωνο 2821 3 41629 και τις ώρες 9.00 π.μ.- 1.30 μ.μ. και με email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dokoipp-pagogi@chania.gr», συμπλήρωσε η κ. Τζιράκη.

1

Σύμφωνα με την 43/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ για τη σχολική περίοδο  2022-2023,  οι θέσεις ανά σταθμό είναι οι κάτωθι :

 • Δ΄ Παιδικός σταθμός Παχιανά Αν. Μάντακα 86,  12 θέσεις
 • Γ΄ Παιδικός σταθμός Χανίων Λενταριανά Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου, 14  θέσεις
 • Ζ΄ Παιδικός σταθμός Χαλέπα Ελ. Βενιζέλου 168α, 8 θέσεις
 • Α΄ Βρεφονηπιακός  σταθμός Σούδας Εθ. Βενιζέλου 4, 2 θέσεις για βρέφη και 10 θέσεις για το νηπιακό
 • Γ΄ Παιδικός σταθμός Σούδας οικισμός Ναυστάθμου, 50 θέσεις
 • Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου Νεροκούρου, Νεροκούρου 112, 12 θέσεις
 • Παιδικός σταθμός Λιλιπούπολη  Νεροκούρου, Νεροκούρου 112, 9  θέσεις
 • Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου, Μπιρμπίλη 22, 6 θέσεις για το βρεφικό τμήμα και 9 θέσεις για το νηπιακό
 • Βρεφονηπιακός σταθμός Νέας Κυδωνίας, Νικολακάκη, 6 θέσεις για το βρεφικό και 20 θέσεις για το νηπιακό
 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Ακρωτηρίου Κουνουπιδιανά  Καραϊσκάκη 1, 2  θέσεις για το βρεφικό και 9 για το νηπιακό
 • Παιδικός σταθμός Περιβολίων Πλατεία Ηρώων Περβόλια, 5 θέσεις
 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Δημοτικής Κοινότητας Νεροκούρου, 2 θέσεις  για το βρεφικό τμήμα και 10 θέσεις για το νηπιακό τμήμα

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Όλες οι πληροφορίες, η ηλεκτρονική δήλωση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οδηγίες σχετικά με την ψηφιακή υποβολή των αιτήσεων είναι διαθέσιμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:dokoipp.aitiseispoliton.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. (ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ)