Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ημερίδα: Παροχή Νομικών Συμβουλών, Ορθολογική Διαχείριση Οικογενειακού Προϋπολογισμού και Συμβουλευτική για Οικογένειες σε Κρίση: Την Πέμπτη, 12/5/22, στις 12:00 στο Δημαρχείο Χανίων

09.05.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), έχει αναλάβει την πραγματοποίηση δράσεων και ενημερωτικών ημερίδων επιμόρφωσης σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χανίων, ημέρα Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00 – 15:00

Ο τίτλος της Ημερίδας είναι: «Παροχή Νομικών Συμβουλών, Ορθολογική Διαχείριση Οικογενειακού Προϋπολογισμού και Συμβουλευτική για Οικογένειες σε Κρίση».

Εισηγητές:

1) Γεώργιος Ηγουμενάκης, Νομικός Σύμβουλος

2) Παρασκευή Ευθυμίου, Κοινωνική Λειτουργός της ΕΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

3) Πηνελόπη Μιχελάκη, Σύμβουλος Διαχείρισης Κοινωνικών Προγραμμάτων

Η συγκεκριμένη δράση επικεντρώνεται στην ενίσχυση και την ενημέρωση των δικαιούχων του ΕΠ του ΤΕΒΑ και παρέχει συμβουλές πάνω σε θέματα οικονομίας και διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού – οικογενειακού προγραμματισμού. Είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνεται η σωστή διαχείριση των εσόδων και των εξόδων, η λήψη σωστών αποφάσεων για τη μείωση και τακτοποίηση των δαπανών, καθώς και η σωστή καταγραφή και ο υπολογισμός τους.

Ειδικοί επιστήμονες από την Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιάσουν και θα ενημερώσουν τους ωφελούμενους του ΕΠ του ΤΕΒΑ, σχετικά με θέματα και πρακτικές διαχείρισης του οικογενειακού τους προϋπολογισμού. Επίσης, θα παρέχουν συμβουλές καλύτερης οργάνωσης και επίλυσης ειδικών νομικών θεμάτων για σοβαρά οικονομικά ζητήματα, που απασχολούν τα νοικοκυριά, όπως η αδυναμία διαχείρισης τραπεζικού ή δημόσιου χρέους, οι απαιτήσεις τρίτων, οι διαδικασίες που μεθοδεύονται από τις εισπρακτικές εταιρείες, οι ρυθμίσεις δανείων, τρόποι ρύθμισης των οφειλών τους χωρίς επαχθείς προσαυξήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης στο τηλέφωνο 2810344070 και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων, στα τηλέφωνα 2821341691 και 695.