Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, Mohammed Shibi

09.05.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 03:05

Τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, Mohammed Sbihi, υποδέχθηκε πρόσφατα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, παρουσία των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελένης Ζερβουδάκη.

Τον κ. Sbihi συνόδευσαν ο επίτιμος πρόξενος του Μαρόκου στην Περιφέρεια Κρήτης, Εμμανουήλ Γαλανάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν και οι κοινωνικές παροχές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τον Δήμο Χανίων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη στενότερη συνεργασία για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών και αντιμετώπιση ζητημάτων στους πολίτες του Μαρόκου στην Κρήτη.

Επιπλέον, ο Πρέσβης, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά στο πλαίσιο προξενικών υποχρεώσεων, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ιστορία και την ομορφιά του τόπου, εξέφρασε την επιθυμία του για ανταλλαγή πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων με τα Χανιά με τη δημιουργία ενός ετήσιου φεστιβάλ.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων δώρισε στον Πρέσβη το μετάλλιο του Δήμου Χανίων και τον αγγλόφωνο κατάλογο της έκθεσης: «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη».