Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας - Έναρξη παράλληλων εκδηλώσεων Δήμου Χανίων με την 1η Ακαδημία Ποδηλάτου: Στις 16/4 στον Ενετικό Λιμένα Χανίων

13.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 04:04

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, έπειτα από δέκα χρόνια. Ο αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2022, με τη συμμετοχή 140 αστέρων του αθλήματος από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες. Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Ο Δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Συλλόγους, αθλητές – τριες, συγγραφείς, προπονητές, κ.α., συμμετέχουν ενεργά με πολυάριθμες παράλληλες δράσεις, που πλαισιώνουν τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.  Σημειώνεται ότι η εκκίνηση του 19ου Γύρου Ελλάδος θα δοθεί στο Ηράκλειο την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, με την αυλαία να πέφτει στα Χανιά την ίδια ημέρα.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων διοργανώνουν το Σάββατο 16/4 από τις 17.00 έως τις 21.00 στον εσωτερικό και τον αίθριο χώρο του Γιαλί Τζαμί την 1η Ακαδημία Ποδηλάτου.

Πρόκειται για μια ακαδημία για μικρά και μεγάλα παιδιά, που αρχίζει από τα παιδιά. Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους, με θέμα: "Η ζωή μας με το ποδήλατο''. Στη συνέχεια, στις 18.00, θα ξεκινήσουν 17 μαθήματα, από τα οποία οι μαθητές της Ακαδημίας θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν έξι για ν’ αποκτήσουν το δίπλωμα και το μετάλλιο της Ακαδημίας Ποδηλάτου του Δήμου Χανίων.

Τα μαθήματα διαρκούν μισή ώρα κι έχουν τους εξής τίτλους: Ασφαλής οδήγηση, Ενοικιαζόμενα ποδήλατα Δήμου Χανίων, Ορεινή ποδηλασία, Εκπαιδευτική και αθλητική ρομποτική, Δείξε μου το δρόμο, Ιστορία ποδηλάτου, Αλληλεγγύη μέσω του ποδηλάτου, Δημιουργική Γραφή, Τρίαθλο, Αθλητική ψυχολογία, Σωστή συντήρηση ποδηλάτου, Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθεια, Μαθηματική ακρίβεια στα φρένα, Τουρισμός και ποδήλατο, Ποδηλασία και διαταραχή όρασης, Ποδηλάτρεις, Ασκήσεις Φυσικής Αγωγής.

Η δράση πραγματοποιείται  σε συνεργασία με την Τροχαία Χανίων, τη Cycling Greece, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τους ποδηλατικούς συλλόγους Α.Ο ΚΥΔΩΝ και Π.Ο.Χ ΤΑΛΩΣ, το αθλητικό Σωματείο «Αρίων» Χανίων, το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους Ποδηλάτρεις, το Cyclopolis - σύστημα κοινόχρηστών ποδηλάτων Δήμου Χανίων, τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O, τα καταστήματα ποδηλάτου «AntonisΒike», «ο ποδηλάτης» και «το Ποδηλατοδρόμιο», το Τμήμα κλασικού ποδηλάτου της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, τη Σχολή οδηγών Γαϊτανόπουλος, την πρωταθλήτρια τριάθλου, Νάντια Συντζανάκη, τη συγγραφέα, Αργυρώ Μουντάκη.

Αρχεία

  1. akadimia_podilatoy