Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Έρχεται τον Οκτώβριο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων η έκθεση: «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή» - Παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη

13.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 16:55

Στα εγκαίνια της έκθεσης «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή», που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, χθες, Τρίτη 12/04/2022.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης και ο Αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, ενώ «παρών» ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Η έκθεση «John Craxton: Μια ελληνική ψυχή», η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του φιλέλληνα ζωγράφου, John Craxton (1922-2009), πραγματοποιείται με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του καλλιτέχνη και συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το ίδρυμα Craxton, με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης.

Αφετηρία της έκθεσης αποτελεί το Μουσείο Μπενάκη, πριν η έκθεση «ταξιδέψει» για τα Χανιά τον Οκτώβριο -τόπο που επέλεξε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης για μόνιμη κατοικία του- για να παραμείνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και να παρουσιαστεί τελικά στο Λονδίνο.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη, επεσήμανε: «Η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική ψυχή" που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη και θα φιλοξενηθεί το φθινόπωρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων αποτελεί έναν φόρο τιμής σε έναν διεθνή καλλιτέχνη, που εικονογράφησε τον κόσμο μας, φωτίζοντας τον με το δικό του φως» και συμπλήρωσε πως «τα τελευταία 2,5 χρόνια ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε ότι ο πολιτισμός είναι για εμάς ανάγκη έκφρασης, δημιουργίας αλλά και ένα αναπτυξιακό εργαλείο, ένα στοίχημα ότι τα Χανιά μπορούν να διοργανώνουν μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα».

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Ian Collins.

Αρχεία

  1. johncraxton_1