Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

«Νίκος Βαλσαμάκης / Σκιαγραφώντας τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα» - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου - Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 18/2/2022

15.02.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 09:02

Στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο, «Νίκος Βαλσαμάκης, Αρχιτέκτων», που θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές - τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με τίτλο «Νίκος Βαλσαμάκης / Σκιαγραφώντας τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους επιμελητές της μεταφοράς της έκθεσης από το Μουσείο Μπενάκη στα Χανιά και της προσαρμογής της στο χώρο του Κ.Α.Μ., τους αρχιτέκτονες, Γιώργο Δασκαλάκη και Ξανθή Μπαλαδήμα, μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου «Ixnos Architects», τα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ, Λευτέρη Βεργεράκη, Βαλίνα Γεροπάντα, Γιώργο Καλλιγέρη, Ζαχαρία Πιστόπουλο, Δημήτρη Τσακαλάκη, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων .

Η δράση αποτελεί μια διαδρομή μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, με γνώμονα την αναφορά του Νίκου Βαλσαμάκη για το αρχιτεκτονικό έργο ως πολύπλοκης διαδρομής. Προσομοιώνοντας παιδαγωγικά τη διαδρομή αυτή, οι μαθητές θα ακολουθήσουν μια πορεία μέσα στο Αρσενάλι, που περιλαμβάνει τέσσερεις στάσεις/ εργαστήρια: α. Αρχή ξενάγησης, β. Σκαριφήματα προτάσεων και ιδεών, γ. Αποτυπώσεις με μολύβι και χαρτί, δ. Κατασκευή μακέτας.

Η παιδαγωγική δράση στοχεύει στο να γνωρίσουν οι μαθητές τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα αρχιτέκτονα αλλά και μέσω αυτού να εξοικειωθούν με τη διευθέτηση του χώρου. Η επιρροή του χώρου μέσα στον οποίο ζούμε στην ποιότητα ζωής, οι έννοιες της αρμονίας, της κοινωνικότητας και της ιδιωτικότητας, η σημασία της λειτουργικότητας και της στατικότητας είναι έννοιες, που προσβλέπει η δράση να φέρει πιο κοντά στους μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2821341686. Η ξενάγηση και τα εργαστήρια θα γίνονται από τα μέλη της αρχιτεκτονικής επιτροπής της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την επιμελήτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 2.3. 2022, 18.00 – 20.00, για παιδιά 10 έως 15 ετών ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2821341686.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η Άννα Νεμπαυλάκη, ειδική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας στο Δήμο Χανίων, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.

 p1

 

 

Αρχεία

  1. afisa