Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Στον Δήμο Χανίων ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκης: «Θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας, σε κάθε νέα ιδέα»

16.06.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 04:06

Τον ενθουσιασμό του για την ψηφιακή πρόοδο που κάνει ο Δήμος Χανίων και τα σημαντικά βήματα που έχει επιτελέσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες, εξέφρασε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανιών.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αρχικά με επίσκεψη-αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο Δημαρχείο Χανίων και στην πλατεία Δικαστηρίων. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα ψηφιακά εργαλεία που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Χανίων και εξυπηρετούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια, ενώ συγκεκριμένη αναφορά έγινε και στα επόμενα βήματα και τους στόχους, ώστε τα Χανιά να έχουν έναν «έξυπνο» Δήμο για τους πολίτες τους.

Η σύσκεψη με τη συμμετοχή του Βουλευτή Χανίων, Βασίλη Διγαλάκη, του Προέδρου του Δ.Σ., Ευτύχη Δαμιανάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, τους Αντιδημάρχους, Τάσο Αλόγλου, Μιχάλη Καλογριδάκη, Γιάννη Νικηφοράκη και Νίκο Χαζιράκη, καθώς και στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών.

Στις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που ακολούθησαν, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε τη χαρά του για τη σημερινή παρουσία του στα Χανιά, ενώ εξήρε το έργο του Δήμου Χανίων: «Τα Χανιά ανήκουν στους πρώτους 17  μεγάλους δήμους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της «έξυπνης πόλης» (Smart City) και έχουν ένα κονδύλι των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Δήμαρχος και η ομάδα του μας παρουσίασαν σήμερα αυτή τους την ευρύτερη στρατηγική και το πώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε το συγκεκριμένο, είτε το Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάσσονται και επικουρούν τη στρατηγική αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και συμπλήρωσε πως «εκτιμούμε πολύ την προσπάθεια που κάνατε, μας ενδιέφερε πολύ η παρουσίαση της στρατηγική σας και για κάθε νέα ιδέα, για κάθε μία προσέγγιση, θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας».

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού ανέλυσε το έργο που έχει γίνει αλλά και τη στοχοθεσία του Δήμου Χανίων και υπογράμμισε πως «από κοινού, τοπική αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, αλλά και το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο, είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του σήμερα και σε κάθε περίπτωση να δείξουμε ότι, οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχουμε στους πολίτες είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας των φορέων».

 Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων υπερτόνισε ότι τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πιερρακάκης «μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για την ορμή που έχουμε στην κατεύθυνση της ψηφιακής εποχής, κι ελπίζω στην επόμενη επίσκεψη να έχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα να επιδείξουμε, επ’ ωφελεία των πολιτών»

Τέλος, ο Υπουργός τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι συμβολική, καθώς ξεκινάει και επίσημα το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων, για το σύνολο της χώρας.