Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

H τελική αναμέτρηση του Διαγωνισμού Ζαχαροπλαστικής "Κρέπα με άρωμα Κρήτης", σε συνεργασία του Δήμου Χανίων - Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.

17.05.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 09:05

Ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων -ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνουν και φιλοξενούν την Τετάρτη, 18-5-2022, στις 17.00 μμ, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο), την τελική αναμέτρηση του Διαγωνισμού Κρέπα με άρωμα Κρήτης, που ξεκίνησε στα Χανιά 28 έως 31 Μαρτίου 2022.

Οι νικητές του πρώτου γύρου θα διασταυρώσουν τις μαγειρικές και γαστρονομικές τους δεινότητες ενώπιον των εκλεκτών καλεσμένων και κριτών, όπως ο chef Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος που Θα είναι επίτιμοι κριτές στον τελικό γύρο του διαγωνισμού για την Αλμυρή και Γλυκιά Κρέπα με άρωμα Κρήτης που θα ξεκινήσει στις 17.00 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Μετά το διαγωνισμό ο Chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος θα μείνουν μαζί μας,  παρουσιάζοντας στον ίδιο χώρο, στις 20.00 μμ το νέο τους βιβλίο ΜΑΖΙ-ENSEMBLE που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Ένα βιβλίο  ορόσημο της συνάντησης των δρόμων των δύο chef, ένα ταξίδι εμπειριών και ανταλλαγών, μέσα απ’ το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό για την γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, που περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα,  απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας . Ένα εκπληκτικό νέο βιβλίο γαστρονομίας που εξιστορεί ένα πολιτισμικό πάντρεμα! 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους διαγωνιζόμενους  που συμμετέχουν με  ιδιαίτερες γεύσεις και συμβάλουν στην  ανάδειξη των μοναδικών περιζήτητων και ευαίσθητων υλικών της Κρητικής γης.

Μεγάλη μας τιμή η παρουσία τους καθώς και η δική σας σε μια δράση όπου η γαστρονομία ενώνει δυο λαούς και τους πολιτισμούς τους