Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα

18.02.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 04:02

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, στα γραφεία του Υπουργείου στην Αθήνα, παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Τάσου Αλόγλου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, έθεσε εκ νέου στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών μερικά από τα σημαντικά θέματα αρμοδιότητας και των δύο, μεταξύ άλλων για την υποστελέχωση στην αυτοδιοίκηση, το υπέρογκο ενεργειακό κόστος που αναλογίζεται στους φορείς της αυτοδιοίκησης, καθώς και την πορεία ένταξης των έργων που έχουν κατατεθεί από τον Δήμο, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προκλήσεις και τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων για την εύρυθμη λειτουργία του, λόγω των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει με την πανδημία. Ο κ. Πέτσας συντάχθηκε πλήρως με το αίτημα του Δημάρχου Χανίων και αναγνώρισε τα αυξημένα κόστη λειτουργίας για την υγειονομική θωράκιση των φιλοξενούμενων και του προσωπικού. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, για τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης στη δομή, η οποία θα ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου, όπως σημείωσε.

Ειδικότερα για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από τη μεριά του ο Αναπλ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η ένταξη των έργων του Δήμου Χανίων, συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Ο κ. Πέτσας τόνισε παράλληλα, ότι σύντομα θα γίνουν γνωστές οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών για το ενεργειακό κόστος με γενναίες επιχορηγήσεις προς τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε ότι «είχαμε μια επικοδομοιτική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό και το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις εντάξεων έργων και προτάσεων στο «Αντώνης Τρίτσης», με τον Δήμο Χανίων να πετυχαίνει μία από τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις σε εθνικό επίπεδο».

Ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε πως πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα υποδομής, «τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, τόσο στο κομμάτι ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, αλλά και στην οδοποιία, την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων και στον εκσυγχρονισμό συνολικά της λειτουργίας του Δήμου».

1

Αρχεία

  1. simandirakis_petsas_(1)