Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την πορεία εργασιών στον Δημοτικό Κήπο Χανίων - Π. Σημανδηράκης: «Κανείς στον Δήμο Χανίων δεν θέλει να μειωθεί το πράσινο της πόλης»

18.04.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 15:52

Σε δηλώσεις σχετικά με την πορεία των εργασιών στον Δημοτικό Κήπο Χανίων προχώρησε σήμερα, Μ. Δευτέρα, 18/04/2022, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Μιχάλη Τσουπάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου Χανίων, Γιάννη Νικηφοράκη, την Αρχιτέκτονα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Αφροδίτη Παπαδάκη αλλά και γεωπόνους της Δ/νσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, προέβησαν σε αυτοψία των εργασιών, που πραγματοποιούνται από τον αρμόδιο εργολάβο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα τοπικά μέσα επισήμανε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων σε μια προσπάθεια της Δημοτική Αρχής να αποκαταστήσει την αλήθεια. Μια αλήθεια που σκοπίμως αποκρύβεται και κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία, διαστρεβλωμένη.

Τις τελευταίες μέρες διατυμπανίζεται παντού, ότι ο Δημοτικός Κήπος και συνολικά ο Δήμος Χανίων, χάνει τα δέντρα του. Αυτό είναι ένα ψέμα, που συστηματικά κάποιοι αναπαράγουν. Υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη, που ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια μελέτη που κατέγραψε το σύνολο των δέντρων που υπάρχουν στον Δημοτικό Κήπο», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στη μελέτη, όπως επισήμανε ο κ. Σημανδηράκης, έχουν αποτυπωθεί 467 δέντρα, από τα οποία θα απομακρυνθούν δέκα λόγω ασθένειας ή επικινδυνότητας, ενώ θα προστεθούν ακόμα 27 νέα δέντρα πλήρους ανάπτυξης. «Το ισοζύγιο των δέντρων για τον Δημοτικό κήπο όσον αφορά στο πράσινο, θα είναι ασφαλώς θετικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ευαισθησία που δείχνουν οι πολίτες απέναντι σε οτιδήποτε μειώνει το πράσινο στην πόλη, χαιρόμαστε για τα έντονα και την αγωνία να προστεθούν δέντρα και λυπούμαστε, που κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την αγωνία.

Κανείς στη Δημοτική Αρχή, κανείς στον Δήμο Χανίων, δεν θέλει να μειώσουμε τον πράσινο! Έχουμε ανάγκη για περισσότερο πράσινο», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Σημανδηράκης.

«Αυτή τη στιγμή οι φυτοτεχνικές εργασίες συνεχίζονται, όπως και οι οριοθετήσεις στο αρδευτικό σύστημα εντός του Κήπου, με χειρουργική ακρίβεια και με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τραυματιστούν οι ρίζες των δέντρων από τις παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η πόλη των Χανίων θα έχει έναν Δημοτικό Κήπο, όπως αρμόζει στους πολίτες, ένα κόσμημα για τα Χανιά».

Ο επιβλέπων του έργου, γεωπόνος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, Βαρδής Σελιανάκης, υπογράμμισε πως «τα κριτήρια απομάκρυνσης των δέντρων είναι αποκλειστικά η επικινδυνότητα για τους πολίτες και θέματα φυτοϋγείας, όπως έχουν ορίσει οι ειδικοί γεωπόνοι. Προβλέπεται παράλληλα, να φυτευτούν χιλιάδες θάμνοι στα παρτέρια εντός του αναπλασμένου Δημοτικού Κήπου».

Αρχεία

  1. erga_kipos_2