Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

Διαδικασία Αποζημίωσης από τον Δήμο Χανίων για κύρια κατοικία και οικοσκευές, με αφορμή τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

18.10.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 11:26

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 33862/06-05-2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές» (ΦΕΚ 1699 Β΄), οι κάτοικοι του Δήμου Χανίων, των οποίων η κύρια κατοικία και η οικοσκευή επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022, μπορούν να αιτηθούν αποζημίωση, υποβάλλοντας σχετική αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση, ηλεκτρονικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν παρακάτω τα απαραίτητα αρχεία και να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως και 14/11/2022, μέσω e-mail στο dimos@chania.gr με θέμα: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΚΕΥΕΣ

Επισημαίνεται ότι η αποζημίωση αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, που έχει υποστεί ζημιές στην οικοσκευή της, είτε χρήζει απλών επισκευαστικών εργασιών. Η αποζημίωση δεν προβλέπεται για δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες, υπόγειους βοηθητικούς χώρους, γενικά βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, γκαράζ, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσια, καταπτώσεις εξωτερικών τοιχίων-περιφράξεις, κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες και εξυπηρέτηση στο τηλέφωνο: 2821341694 Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας.

Δικαιολογητικά

Αίτηση

Υπεύθυνη Δήλωση

Υπεύθυνη Δήλωση Συνιδιοκτητών